ΕΠΣ Θράκης: Μεγάλη νίκη-τίτλου στο 98′ για τον Ίασμο, απειλές αποχώρησης από Γρατινή

Σε ένα επεισοδιακό αγώνα στο γήπεδο του Κάλχα με πολλά παράπονα για την διαιτησία από την Δόξα Γρατινής ο πρωτοπόρος Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε ένα ακόμα τρίποντο με ανατροπή στο 98′ και ξέφυγε 10 βαθμούς από την δεύτερη Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου.

Το παιχνίδι χάλασε μετά το 65′ της αναμέτρησης με γεγονότα που δεν τιμούν το τοπικό ποδόσφαιρο της Ροδόπης παρουσία του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη που βρισκόταν στο γήπεδο. Συμφωνα με το πρόγραμμα οι 2 ομάδες θα ξαναπαίξουν μετά τις απόκριες και πάλι για τα ημιτελικά του κυπελλου.

Μόλις στο 2′ φάουλ του Γιαννακιτσιδη για τον Ίασμο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βαρέλα, με τον Μορφακιδη στο 21′ από εκτέλεση φάουλ να βρίσκει τον Νάση Στοϊνοβιτς που με κεφάλιά έκανε το 1-0. Στο 35′ ο Γιαννακιτσιδης σε νέο αριστοτεχνικό φάουλ ανάγκασε τον Βαρέλα να πεταχτεί στο γάμα της εστίας του και να διώξει σε κορνερ, όπως έκανε στο 37′ και σε νέο σουτ και πάλι του Γιαννακιτζίδη.

Στο β’ μέρος η Γρατινή πίστεψε στην έκπληξη και απείλησε τον Ίασμο με την πρωτη του ήττα αφού η απουσία του Ρομπέρ ήταν αισθητή. Στο 64′ έιχαμε εντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για ανατροπή του Νεάζή Αλή με τον Χαμαλιδη να δείχνει συνεχεια στο παιχνίδι και να αποβάλλει τον προπονητή της Δοξας Ζόραν Στοίνοβιτς από τον αγώνα στο 65′ που ζήτησε νωρίτερα από την φαση του πέναλτι αποβολή του Αντωνιάδη. Η Γρατινή στο 67′ απειλησε και παλι την εστία του Τσομπανόπουλου με σουτ του Στοινοβιτς που μπλόκαρε την μπάλα. Στο 75′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Αντωνιάδης, με τον Νεαζη Αλή να μην μπορεί να σκοράρει αν και πρόλαβε την έξοδο του Τσομπανόπουλου στελνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Το παιχνίδι χάλασε στο 77′ όταν ο Χαμαλίδης κατάλογισε πέναλτυ για τον Ιασμο και κοκκινη στον Παπαχρόνη μεσα σε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων με τον πρόεδρο της Γρατινής Κώστα Τσιμπούκα να παροτρύνει τους παίκτες του αποχωρήσουν από το γήπεδο. Τελικά μετά από 5λεπτη διακοπή και ενώ ηρέμησαν καπως τα πνεύματα, ο Γιαννακιτσιδης εκτέλεσε το πέναλτυ και ισοφάρισε σε 1-1 στο 82′, ενω τραυματίστηκε στο 86′ ο Μορφακιδης. Στο 92 αποβληθηκε ο Καμζέλας για τους γηπεδούχους που έμειναν με 9 και στο 98′ ο Τσιανακας μέ σουτ βολίδα έκανε το 1-2, αλλα αποβλήθηκε και αυτός αφού κατά τους έντονους πανυγηρισμούς έβγαλε την φανέλα του!

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο 102′ με τον Ίασμο να παίρνει την 18η νίκη του και να απομακρύνεται και άλλο από το Ν. Σιδηροχώρι, ενω η Γρατινή έπεσε εκτός εξάδας, εκδίδοντας ανακοίνωση για την διαιτησία, οτι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα καταθέτοντας τα δελτία στην ΕΠΣ.

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Στοίνοβιτς): Βαρελας, Κακανούδης, Λεγάτος, Μουζαζβιλι, Παπαχρόνης, Καμζέλας, Νεαζή Αλή, Κρεμμυδας, Στοινοβιτς, Μορφακιδης (87′ Ζησης), Κωστιδης

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Μπαχαρίδης): Τζομπανόπουλος, Καλογρανάς, Δημητριαδης, Σιδηρόπουλος, Λειβαδιώτης, Τσιανάκας, Γιαννακιτσίδης, Βέλη Χακάν, Βιόπουλος (55 Μαμουτ Σειδαν), Αντωνιαδης, Δραγανιδης