Οι Μπανιώτηδες της ΑΕ Κομοτηνής σε βόλεϊ και μπάσκετ γκρεμίζουν τείχη στην πόλη για τον ξάδερφό τους Κώστα

Ο Κώστας Μπανιώτης αναδείχθηκε το βράδυ του Σαββάτου δευτεραθλητής Ευρώπης στο άλμα εις ύψος και μια ιδιαίτερη υπερηφάνεια ένιωσαν δυο άλλοι εν ενεργεία αθλητές με το ίδιο επώνυμο, καθότι άλλωστε… ξάδερφός τους.

Ο λόγος για τους Ραφαήλ και Χρήστο Μπανιώτη της ΑΕ Κομοτηνής. Λίμπερο της ομάδας βόλεϊ που αγωνίζεται στην Α1 Ανδρών ο πρώτος, παίκτης του τμήματος μπάσκετ που παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ο δεύτερος, αμφότεροι όμως με κοινή σαρακατσανέικη ρίζα και κοινό επώνυμο, καθότι όλοι μεταξύ τους ξαδέρφια.

Το σωματείο τους, η ΑΕ Κομοτηνής, ήταν από τους πρώτους συλλόγους που έσπευσε να εκδώσει συγχαρητήρια ανακοίνωση για την τεράστια επιτυχία του κομοτηναίου πρωταθλητή του στίβου και είχε έναν παραπάνω λόγο να πανηγυρίζει, καθώς δυο αθλητές που μετέχουν στο ρόστερ δύο διαφορετικών τμημάτων της τυγχάνουν συγγενείς με τον μεταλλιούχο της Γλασκόβης.

Πρώτος εξάδελφος του Κώστα Μπανιώτη ο Χρήστος, που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕ Κομοτηνής μετά τον υποβιβασμό της από την Γ’ Εθνική, τρίτος φάδερφος του Κώστα (αλλά και του Χρήστου) ο Ραφαήλ, που συστήθηκε πέρυσι σε πανελλαδικό επίπεδο με τις επιτυχίες που σημείωσε ως δίδυμο με τον ξανθιώτη Γιώργο Τερζόγλου στο μπιτς βόλεϊ.

Οι δυο τους ήδη έχουν σπεύσει φυσικά να επικοινωνήσουν με το ξαδερφάκι τους και να του εκφράσουν τα συγχαρητήριά τους, αλλά βρέθηκαν και το βράδυ της Τετάρτης στο κλειστό του 2ου Λυκείου της Κομοτηνής, όπου είχε προπόνηση η ομάδα βόλεϊ, για να οργανώσουν τα της υποδοχής του Κώστα.

Ο δευτεραθλητής Ευρώπης στο ύψος έρχεται τέλη της εβδομάδας στην Κομοτηνή και η πόλη οφείλει να γκρεμίσει τα τείχη της για να υποδεχθεί τον αθλητή που σημείωσε την μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία από οποιονδήποτε γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτήν την πόλη. Ωστόσο πρωταρχικό ρόλο σε αυτήν την υποδοχή είναι φυσικό να έχουν οι άλλοι Μπανιώτηδες της Κομοτηνής!!!