Γ’ Εθνική: Η μάχη της παραμονής! Το πρόγραμμα των Καλαμπακίου, Πέρνης, Ασπίδας και Εθνικόυ Αλεξ 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε

«Φωτιά» στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής έβαλε η απόφαση της διακαίωσης της Ασπίδας Ξάνθης στην έφεση που έκανε κατά του Κεραυνού Πέρνης και έτσι μετά την μαχη του τίτλου ανάμεσα στον Νέστο Χρυσούπολης και την Καβαλα, απρόοπτα μεγαλη μάχη αναμένεται και για την παραμονή έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Θυμίζουμε ο Κεραυνός Πέρνης νίκησε την Ασπίδα με 3-0 σε εκείνον τον αγώνα, αλλά μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για παρανομη συμμετοχή του Βασίλη Λαζαρίδη και την νίκη της Ασπίδας με 3-0 στα χαρτιά, ο Κεραυνός από τους 27 βαθμούς πηγαίνει στους 21, αφού εκτος του μηδενισμού του τιμωρείται και με επιπλέον αφαίρεση 3 βαθμών.

Ετσι η Ασπίδα που ήταν στην προτελευταία θέση με 13 βαθμούς πήγε στους 16, έχοντας πλέον διαφορά 6 βαθμών από τη σωτηρία και το Καλαμπάκι που ανεβαίνει πάνω από την ζών του υποβιβασμού αντί των 14 που βρισκόταν πριν την αποφαση. Στο παιχνίδι της παραμονής μπήκε και ο Εθνικός που βρισκεται πλέον στο -7 από το Καλαμπάκι, ενω ο Άρης Αβάτου και Ορφέας Ξάνθης μετά τις μεγαλες νίκες επί του Νέστου Χρυσούπολης και του Κεραυνού Πέρνης την περασμένη αγωνιστική εξασφαλισαν την παραμονή τους.

Αυτή η αγωνιστική και ίσως η επόεμνη αναμένεται καθοριστική για τους 4 μονομάχους της παραμονής και κυρίως τους 2 Θρακιώτες Ασπίδα Ξλανθης και Εθνικο Αλεξανδρούπολης, αφού εαν κερδίσουν εντός εδρας το Οφρύνιο και τον Αλέξανδρο Κιλκις εντός και με πιθανά αρνητικά αποτελέσματα των Καλαμπακίου και Πέρνης σε Παραλίμνιο και Κοσμιο, η διαφορά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Ωστόσο και οι 4 ομάδες έχουν δυσκολο πρόγραμμα και κυρίως Ασπίδα και Εθνικός όποτε οι αγώνες της 21ης αγωνιστικής είναι προωροι τελικοί.

Το όριο παραμονής φέτος αναμένεται να είναι μικρότερο από το περσινό που ήταν οι 32 βαθμοί που ειχαν ο Νέστος Χρυσούπολης, ο Άρης Αβάτου και ο Ορφέας Ξάνθης, με το Διδυμότειχο να υποβιβάζεται με 31 βαθμούς.

Το πρόγραμμα των 4 μονομάχων για την παραμονη:

9. ΑΕ Καλαμπακίου (22 βαθμοί): Παραλίμνιο (εκτός), Εθνικος Αλ. (εντος), Ασπίδα Ξ. (εκτος), Καβαλα (εντος), Πέρνη (εκτος), Αβατο (εντος)

10.Κεραυνός Πέρνης (21 βαθμοί): Κόσμιο (εκτος), Σιδηρόκαστρο (εκτός), Αετός Ορφανού (εντος), Αλέξανδρος Κ. (εκτος), Καλαμπάκι (εντος), Εθνικός Αλ. (εκτος)

11.Ασπίδα Ξάνθης (16 βαθμοί): Αετός Ορφανού (εντος), Αλέξανδρος Κιλκίς (εκτος), Καλαμπάκι (εντος), Εθνικός Αλ. (εκτος), Παραλίμνιο (εκτός), Καβάλα (εντος)

12.Εθνικός Αλεξανδρούπολης (15 βαθμοί): Αλέξανδρος Κιλκίς (εντος), Καλαμπάκι (εκτος), Παραλίμνιο (εκτός), Ασπίδα Ξ. (εντος), Καβάλα (εκτος), Πέρνη (εντος)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ