Αισιόδοξος για το μέλλον του Ελληνικού στίβου ο Άγγελος Παυλακάκης

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα welovesports.gr ο Θρακιώτης, πρώην πλέον δρομέας, Άγγελος Παυλακάκης εκφράζει την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη του Ελληνικού Στίβου.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το άρθρο το Άγγελου Παυλακάκη στο welovesports.gr:


«Ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του κλειστού στίβου, μια διοργάνωση που η ιστορία της έχει σημαδέψει και τη δική μου διαδρομή με δυο προσωπικά μετάλλια, χρυσό το 1998 και χάλκινο το 2000 στα 60μ.και ένα ακόμα… οικογενειακό, από τη σύζυγο μου Κατερίνα Κόφφα, το χάλκινο το 1998 στα 200μ.

Ένα πρωτάθλημα όμως που η ελληνική ομάδα συνολικά έχει γράψει μεγάλη ιστορία με 29 μετάλλια μέχρι σήμερα.

Η ζωή, ως συνήθως, έκανε τον κύκλο της. Η εποχή της κρίσης για την Ελλάδα, η επταετία των ισχνών αγελάδων παρήλθε με ανομβρία όσων αφορά τις διακρίσεις της χώρας.  Από το ασημένιο του Λούη Τσάτουμα το 2007 φτάσαμε στο 2015  για να ανέβουμε πάλι στο βάθρο με την Κατερίνα Στεφανίδη και τον Αντώνη Μάστορα.

Όμως η άνθηση ήρθε ξανά. Συνεχίστηκε το 2017 και τώρα με μια δυνατή 17μελή αποστολή πιστεύω πως  θα ανεβάσει ξανά την Ελλάδα στη θέση που της αξίζει με βάση τη θέληση, το ταλέντο και την εργατικότητα όλων των αθλητών μας και των προπονητών τους, των γονιών τους και οποιουδήποτε άλλου στηρίζει την προσπάθεια τους

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα βλέπουμε ότι στο αγώνισμα που διαδέχθηκε εν μέρει τα σπριντ στις διακρίσεις, το επί κοντώ, έχουμε μια πολύ δυνατή πενταμελή ομάδα με σοβαρές ελπίδες για δυο, ίσως και περισσότερα βάθρα. Ταυτόχρονα έχουμε μετά από πολύ καιρό σοβαρή και φερέλπιδα παρουσία και στα σπριντ με έξι σπρίντερς που επιβεβαιώνοντας τις φετινές τους επιδόσεις μπορούν να βάλουν τα ελληνικά σπριντ και πάλι στο χάρτη με δυο τουλάχιστον εισόδους σε τελικούς.

Ιδιαιτέρως βέβαια λόγω της συμπάθειας μου στους βραχύσωμους σπρίντερ, για προφανείς προσωπικούς λόγους, θα επένδυα στον Ζήκο για το κάτι παραπάνω.  Πιστεύω επίσης ότι θα έχουμε πολύ καλές παρουσίες και ίσως κάποιες θετικές εκπλήξεις και από τους υπόλοιπους αθλητές μας των κάθετων αλμάτων, των ημιαποστάσεων αλλά και των ρίψεων.

Άφησα σκοπίμως τα οριζόντια άλματα τελευταία γατί θέλω να κάνω ειδική αναφορά σε αυτά. Εύχομαι λοιπόν το απόλυτο δύο στα δύο μετάλλια στο φίλο μου Γιώργο Πομάσκι,ειδικά όταν έχουμε τα χαρά εμείς οι άνθρωποι του Α.Ο.Κάλλιστος να πραγματοποιούμε την πρώτη μας συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με την «μεγάλη» Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν γυναικών, ευελπιστώντας με τις προσευχές μας αρωγό της, στο πρώτο ευρωπαϊκό μετάλλιο του συλλόγου μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλους και επιστροφή στην Ελλάδα με βαρύτερες αποσκευές, είτε λόγω μεταλλίων είτε λόγω εμπειριών από μια μεγάλη διοργάνωση».