«Έβρεξε»… επιχορηγήσεις 138.000 ευρώ σε αθλητικά σωματεία της Αλεξανδρούπολης, τα 80.700 στον Εθνικό! Όλα τα ποσά…

Δημοτικές εκλογές έρχονται σε τρεις μήνες και έτσι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (δεν θα αργήσουν και οι υπόλοιποι, αν δεν το έκαναν ήδη) έσπευσε να εγκρίνει τις επιχορηγήσεις σε αθλητικά σωματεία για το 2019. Μάλιστα, έβρεξε λεφτά, πολλά λεφτά.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία. Πέραν όμως των τακτικών, χορηγήθηκαν και… έκτακτες για συνδιοργανώσεις με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνει κανείς διαβάζοντας ό,τι αναρτήθηκε στο Διαύγεια.

Οι τακτικές επιχορηγήσεις έφτασαν τα 86.000 ευρώ. Από αυτά, οι 40.000 δίνονται μόνο στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (για όλα τα τμήματα), που φτάνουν τα 40.700 αν προστεθούν και τα 700 ευρώ για τον ΑΟ Αγνάντια, που είναι η Κ20 του Εθνικού στο ποδόσφαιρο η οποία συμμετέχει στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου.

Πέραν των τακτικών ωστόσο επιχορηγήσεων, που αποτέλεσαν το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρονται να εγκρίθηκαν και επιπλέον 111.700 ευρώ ως εξειδικευμένες επιχορηγήσεις και συνδιοργανώσεις με συλλόγους, από τα οποία τα 52.200 ευρώ αφορούν και πάλι αθλητικά σωματεία με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να εισπράττει και πάλι τα 40.000 από αυτά.

Μάλιστα, η συζήτηση και η λήψη απόφασης για αυτό το θέμα των εξειδικευμένων επιχορηγήσεων και συνδιοργανώσεων φέρεται να προηγήθηκε, αφού βάσει του πρακτικού στην Διαύγεια αποτέλεσε το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και το σχετικό πρακτικό απόφασης που αναρτήθηκε στην Διαύγεια (72/2019) προηγείται εκείνου που αφορά την απόφαση για τον καθορισμό των τακτικών επιχορηγήσεων (74/2019). Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές αποφάσεις και όχι για εξειδίκευση της μιας, όπως θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον με βάση όσα ο ίδιος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δημόσια ανήρτησε στο Διαύγεια.

Στο δεύτερο πρακτικό των τακτικών επιχορηγήσεων αναφέρεται ότι «όσοι σύλλογοι Αθλητικοί και Πολιτιστικοί έχουν έσοδα από διάφορες πηγές εισοδηµάτων ή έσοδα που προέρχονται από εµπορική δραστηριότητα έµµεσα ή άµεσα(πλην συνδροµών µελών ή τρίτων) δε δικαιούνται επιχορηγήσεις». Επίσης προστίθεται ότι «Οι Σύλλογοι Αθλητικοί και Πολιτιστικοί επιχορηγούνται άπαξ από το δήµο για όλες τις δραστηριότητες του έτους και δεν εντάσσεται άλλη ξεχωριστή δραστηριότητα σε συνδιοργάνωση µε το ∆ήµο».

Αναλυτικά τα ποσά που ορίζονται για τα αθλητικά σωματεία στην απόφαση 72/2019 που αφορούσε το 1ο θέμα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την «Έγκριση επιχορηγήσεων και συνδιοργανώσεων με συλλόγους»:

 class=

Αναλυτικά τα ποσά που ορίζονται για τα αθλητικά σωματεία στην απόφαση 74/2019 που αφορά το 3ο θεμα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο «Επιχορηγήσεις σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Αλεξανδρούπολης»:

 class=