Βασίλισσα του κόσμου όλου η ΑΕΚ! Ο Εβρίτης που έζησε όλη την πορεία από την Α2 ως την κατάκτηση του πλανήτη στη Βραζιλία!!!

Η ΑΕΚ μετά την τεράστια περσινή επιτυχία της να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και του Champions League, έφτασε εδώ και λίγη ώρα να πανηγυρίζει ως κυπελλούχος κόσμου. Στον τελικό του Διηπειρωτικού νίκησε την Φλαμένγκο μέσα στην Βραζιλία με 86-70 και ανέβηκε στην κορυφή όλου του πλανήτη.

Η νέα επιτυχία έχει πολλούς ήρωες, αλλά μία σταθερή αξία όλα αυτά τα χρόνια που έχει σχέση με την περιοχή μας. Βλέπετε, ακόμα και με την νέα τάξη πραγμάτων του Λούκα Μπάνκι, σταθερά την θέση του βοηθού προπονητή κατέχει ο Εβρίτης Αλέξης Φαλέκας, που έχει συνδέσει το όνομά του με τις δύσκολες στιγμές της ΑΕΚ στην Α2 αλλά και με τις μεγάλες χαρές της κατάκτησης της Ευρώπης και τώρα του κόσμου!!!

Όπως είχε αναφέρει και τον περασμένο Μάιο το ThrakiSportS, ο Αλέξης Φαλέκας κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, έστω και αν στο επίσημο βιογραφικό του αναφέρεται η Αθήνα ως τόπος γέννησης. Συγγενής του αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Φαλέκα και ανιψιός του παλιού παράγοντα της ΕΠΣ Έβρου Δημήτρη Φαλέκα, που εξελέγη και πέρυσι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Ο Αλέξης Φαλέκας ήταν μάλιστα μαζί με τον Λούκα Μπάνκι οι πρώτοι που είχαν φτάσει την περσμένη Τρίτη στο Ελευθέριος Βενιζέλος για την αναχώρηση της ομάδας για την μακρινή Βραζιλία, εκεί όπου η Ένωση στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου. Ωστόσο αν ψάξει κανείς το ρόστερ της, θα διαπιστώσει ότι άλλος δεν υπάρχει που να μπορεί υπερηφανεύεται ότι έχει ζήσει από μέσα την πορεία της Ένωσης από τα αλώνια της Α2 στην κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, καθώς από το 2011 είναι σταθερά μέλος της ΑΕΚ, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής.

Συγκεκριμένα, μετακόμισε το καλοκαίρι του 2011 στην ΑΕΚ, η οποία είχε μόλις υποβιβαστεί από την Α1, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Τον Αύγουστο του 2014, κι έχοντας κλείσει μια τριετία με τους κιτρινόμαυρους, έλαβε μεταγραφή σε ηλικία 38 ετών στον Ίκαρο Νέας Σμύρνης, ομάδα της Γ’ Εθνικής αλλά σχεδόν αμέσως επέστρεψε στην ΑΕΚ, όχι πλέον ως παίκτης αλλά ως προπονητής, έχοντας ρόλο στις ακαδημίες και την ομάδα νέων αλλά και βοηθός προπονητή στις πρώτες ομάδες, αρχικά στο πλευρό του Βαγγέλη Ζιάγκου και κατόπιν σε εκείνο των Ντράγκαν Σάκοτα και Άγγελου Κορωνιού.

Ο Αλέξης Φαλέκας είναι ένας από τους αθόρυβους και αφανείς ήρωες αυτής της εντυπωσιακής πορείας την ΑΕΚ. Και όπως γράφαμε και δέκα μήνες πριν, κάλλιστα μπορούμε να επαναλάβουμε ότι «οι συμπατριώτες του στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, συνολικά στην Θράκη, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να πανηγυρίζουμε απόψε την κατάκτηση από μια ελληνική ομάδα της κορυφής του κόσμου». Στην κεντρική φωτογραφία (επάνω) που αλιεύσαμε από την μακρινή Βραζιλία τον βλέπετε με το  μετάλλιο  στο στήθος να περιμένει μαζί με όλη την υπόλοιπη ομάδα την στιγμή της απονομής του βαρύτιμου τροπαίου της πρωταθλήτριας κόσμου…