Γ’ Εθνική: Έσπασε την «κατάρα» στο γήπεδο του ΑΟΞ η Καβάλα λυγίζοντας με δυσκολία τον ψυχωμένο Ορφέα

Με ένα εξαιρετικό χτύπημα φαουλ του Γρηγόρη Παπαδόπουλου στο β’ μέρος η ομάδα της Καβάλας κατάφερε για πρώτη φορά να φύγει νικήτρια από αναμέτηση με τον Ορφέα Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ, σπάζοντας μια αρνητική παράδοση που είχε.

Παρέμεινε έτσι στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρώτης θέσης, αφού την ίδια ώρα ο Νέστος κέρδιζε την Πέρνη και αν δεν κέρδιζε και ο ΑΟΚ στην Ξάνθη, η διαφορά θα εκτοξευόταν στους 6 βαθμούς με τον Νέστο να ευνοείται και στην ισοβαθμία.

Στο παιχνίδι η αλήθεια είναι ότι η ομάδα της Καβάλας είχε την πρωτοβουλία, αλλά όπως σχολιάζει και η καβαλιώτικη “Πρωινή”, κινδύνευσε από την ψυχωμένη ομάδα του Ορφέα που κατάφερε να ισοφαρίσει κόντρα στη ροή του αγώνα βάζοντας δύσκολα στους Καβαλιώτες.

Ο ΑΟΚ είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα. Μόλις στο 8′ προηγήθηκε με γκολ του Μαρκόπουλου από μπαλιά του Τόσκα και θα μπορούσε μέχρι το 25’ να έχει «καθαρίσει» την υπόθεση των τριών βαθμών βάση των ευκαιριών που έχασε. Ωστόσο ένα τραγικό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων έδωσε την ευκαιρία στον Λάζαρο Μαυρόπουλο να ισοφαρίσει.

Πιο πριν είχαμε στο 18′ τον Ρουφο να σώζει σε τετατετ του Σβεν από ασιστ του Παπαδόπουλου και στο 21′ πλασέ του Σκέρη που επίσης έδιωξε ο γκολκίπερ του Ορφέα. Οι Ξανθιώτες είχαν μια ευκαιρία σε σουτ του Τζαμπάζ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Δήμιζας στο 15′ ενώ μετά την ισοφάριση έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Χιντ Ιμέρ που εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Τόσκα αλλά μόνος του δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Γενικά, εκμεταλλευόμενος τα λάθη των Καβαλιωτών ο Ορφεάς Ξάνθης μπήκε στο παιχνίδι και ο ΑΟΚ έχασε την αυτοσυγκέντρωση του μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο στην επανάληψη η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη μπήκε δυνατά και κατάφερε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα με το φάουλ του Παπαδόπουλου στο 57′.

Δυο λεπτά πριν το γκολ αλλά και δέκα μετά από αυτό η Καβάλα έχασε ευκαιρίες με σουτ του Μαρκόπουλου που δεν βρήκαν στόχο. Η εστία του Δήμιζα απειλήθηκε ωστόσο στο 71′ όταν σε φάουλ του Τορομανίδη ο τερματοφύλακας της Καβάλας απόκρουσε, πήρε το ριμπάουντ ο Μαυρόπουλος αλλά αστόχησε από κοντά. Στο 40’ είχαμε αποβολή του Μανάφη από τον πάγκο για διαμαρτυρία.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστης): Ρούφος, Χακι Τζάμπαζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Καρκατζάνης (68’ Μαρκάκης), Μαυρόπουλος, Χιντ Ιμέρ (91’ Μουμίνογλου), Τορομανίδης (80’ Ξαντινίδης), Ζιγκολάρι (62’ Χαλίλ), Σουκρήογλου, Πασχαλάκης.

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ (Π. Δερμιτζάκης) : Δήμιζας, Ζκέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Σβεν ( 58’ Τσούτσης), Θωμαϊδης (90’ Βαλαβανόπουλος), Γεμιστός (73’ Κέρθι), Παπαδόπουλος (88’ Μπλιος), Μαρκόπουλος.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ, ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ