Πήγε Αθήνα και κάθισε στο εδώλιο του Εφετείου ο Γκιρτζίκης για τα τηλεοπτική δικαιώματα της ΕΠΟ αλλά η δίκη αναβλήθηκε

Για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 έδωσε αναβολή ατο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στην δίκη για την υπόθεση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος την διετία 2004-2006, όπου μεταξύ των κατηγορούμένων είναι και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης.

Κατηγορούμενοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος είναι ακόμα ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης και πέραν του Γκιρτζίκη, που ήταν ταμίας εκείνη την περίοδο, οι Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Σιντόρης, Γιάννης Οικονομίδης, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Πασχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κόγιας. 

Αιτία της αναβολής ήταν η αδυναμία να παραστεί στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Βασίλη Γκαγκάτση, Αλέξης Κούγιας. Απουσίαζε επίσης και ο δικηγόρος του, Σωκράτη Παπαδόπουλου που επίσης, είναι κατηγορούμενους.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης παρέστη κανονικά στην δικαστική αίθουσα, κατεβαίνοντας από την Ξάνθη στην Αθήνα. Κανονικά παρέστησαν και οι Β. Γκαγκάτσης και Β. Χατζηκωνσταντίνου ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δεν ήταν παρόντες στο δικαστήριο.

Η αναβολή της υπόθεσης συνεπάγεται και αλλαγή στην σύνθεση του δικαστηρίου που θα δικάσει πλέον στις 23 Σεπτεμβρίου. Την προηγούμενη φορά, τον Δεκέμβριο, που ξεκίνησε η διαδικασία, δεν είχε υπάρξει αναβολή αλλά διακοπή, με αποτέλεσμα η σύνθεση να παραμείνει η ίδια.

Η αλλαγή της σύνθεσης συνεπάγεται και αλλαγή του εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Τζώνης, ο οποίος είναι εισαγγελέας της έδρας και στην υπόθεση του σκανδάλου με την «Κάρτα Υγείας» της ΕΠΟ, έχοντας προτείνει για την συγκεκριμένη υπόθεση την ενοχή 13 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και οι Γκιρτζίκης, Γκαγκάτσης, Οικονομιδής, Χατζηαποστόλου και Σιντόρης που κάθονται στο εδώλιο και σε αυτήν την υπόθεση.