ΕΠΣ Έβρου: Ο Ορέστης νίκησε την ΑΕΚ Έβρου και ξαναπέρασε στην πρώτη θέση

Με νίκη άνοιξε η πρεμιέρα του β’ γύρου για τον πρωταθλητή χειμώνα Ορέστη καθώς κέρδισε στην Ορεστιάδα την ΑΕΚ Έβρου.

Η ομάδα του Παναγιώτη Μυλωνά ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, κατάφερε να σκοράρει δυο φορές, να νικήσει και να παραμένει στη κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Ορέστης μπήκε δυνατά στο γήπεδο δημιουργώντας δυο φάσεις με τα σουτ του Ιντζέ και του Τσιτσκάρη στο 2′ και στο 14′ αντίστοιχα, με τον Δογάνη να τ’ αποκρούει.

Το σκορ άνοιξε στο 25′ όταν μετά από ωραία ομαδική ενέργεια του Βλάχου που έδωσε στον Πετρόπουλο, εκείνος με ασίστ βρήκε στην κίνηση τον Ελευθεριάδη που μπήκε από αριστερά έκανε την σέντρα με τον Δογάνη ν’ αποκρούει με το αριστερό χέρι του άλλα αντί να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στο βάθος της εστίας του.

Μετά το γκολ ο Ορέστης συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες χωρίς να απειλείται σχεδόν καθόλου αλλά δεν κατάφερε να “καθαρίσει” το παιχνίδι με περισσότερα τέρματα.

Ο Ιντζές στο 30′ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά με την άμυνα της ΑΕΚ να διώχνει, η μπάλα να καταλήγει στον Ανδρεάδη που έκανε με την μία το σουτ μέσα από την περιοχή όμως αυτή έφυγε άουτ!

Στο 74′ ο Τσιτσκάρης εκτέλεσε το κόρνερ με τον νέοεισελθών Μπακογιάννη να πιάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και να σκοράρει διαμορφώνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Η ΑΕΚ Έβρου η οποία είχε αρκετές ελλείψεις (π.χ. Τρανόπουλος) ανέβηκε στην Ορεστιάδα με 13 ποδοσφαιριστές, κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 85′ όταν η σέντρα από δεξιά του Κουγκούλι, μπέρδεψε τους Γαλλή και Πετρόπουλο, η μπάλα κατέληξε στον Καλομπρατσίδη όπου σκόραρε κάνοντας έτσι το 2-1.

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Μηλίκας στο radioevros (από όπου και η φωτογραφία) είχαμε δύο δοκάρια ένα στο πρώτο και ένα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Αβογιάν, ο ίδιος παίκτης σε δύο φάσεις θα μπορούσε επίσης να είχε δώσει ασίστ -μισό γκολ- σε συμπαίκτες του αλλά προτίμησε να τελειώσει τις φάσεις στην κλειστή γωνία του Δογάνη χωρίς επιτυχία!

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Μυλωνάς Παναγιώτης) Γαλλής, Τσιτσκάρης, Κοτζά, Χρ. Πετρόπουλος, Ελευθεριάδης, Στεφ. Πετρόπουλος, Δαρβούδης (71′ Μπακογιάννης), Ανδρεάδης (77′ Νάκου), Βλάχος (83′ Θεμελής), Αβογιάν, Ιντζές.
ΑΕΚ ΕΒΡΟΥ (Ζιώγας Μενέλαος): Δογάνης, Κουγκούλι, Μπαλάγκας, Καραγιάννης, Μπουρουτζής, Κατσακίδης, Ταλιάκας, Παναγιωτίδης (58′ Καπνιστής), Κωνσταντινίδης, Καλομπρατσίδης, Πεκιαρίδης (75′ Πανταζόπουλος).