Ανεβαίνει ο Κώστας Μπανιώτης, πέταξε στα 2.27μ στην Μπάνσκα Μπίστριτσα

Σε καλή κατάσταση δείχνει να βρίσκεται ο Κώστας Μπανιώτης, στον δρόμο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης στις αρχές Μαρτίου.

Ο κομοτηναίος πρωταθλητής ξεπέρασε το απόγευμα του Σαββάτου τα 2,27 μέτρα στο μίτινγκ ύψους στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας. Μπορεί να μην ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, αφού κατέκτησε την 4η θέση, ωστόσο έδειξε να βελτιώνει την φετινή ατομική του επίδοση.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 2.15 μέτρα, ύψος από το οποίο ξεκίνησε. Ωστόσο πέρασε με την πρώτη τα 2.20 μέτρα, με την δεύτερη τα 2.24 μέτρα και με εντυπωσιακό άλμα πέρασε με την πρώτη όταν ο πήχυς ανέβηκε στα 2.27 μέτρα.

Στη συνέχεια δοκίμασε στα 2.30 μέτρα που είναι το όριο της αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου της Ντόχα, αλλά απέτυχε τρεις φορές. Νικητής αναδείχθηκε ο Ιάπωνας Ναότο Τομπέ με 2.33μ ενώ στην δεύτερη θέση ο Ριβέρα και στην τρίτη ο Ταμπέρι, είχαν επίσης 2.27μ όπως και ο Μπανιώτης, αλλά είχαν περάσει με την πρώτη την προηγούμενη προσπάθειά τους.