Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα για τον Γιάννη Φάκη στο ίδιο γήπεδο που έκανε ντεμπούτο πέρυσι ο Μελιόπουλος

Μετά τον Δημήτρη Μελιόπουλο, που αποτέλεσε πέρυσι τον πιτσιρικά στον οποίο επένδυσε η Ξάνθη για να πετύχει μια πολύ καλή μεταγραφή και να γεμίσει τα ταμεία της, η οποία ωστόσο θα ενεργοποιηθεί από το καλοκαίρι, ήρθε η στιγμή για να αναδειχθεί το επόμενo next big thing της Ξάνθης. Και το όνομα αυτού; Γιάννης Φάκης.

Ο Φάκης αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Κ19 της Ξάνθης αλλά δεδομένων των απουσιών που είχε ο Ράσταβατς στην διπλή αποστολή σε Καραϊσκάκη και Αγρίνιο, συμπεριελήφθη στην αποστολή της πρώτης ομάδας. Και όχι μόνο αυτό! Έκανε και ντεμπούτο αντικαθιστώντας τον Μπρίτο ένα τέταρτο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο Σερραίος παίκτης έκανε την πρεμιέρα του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα σε ηλικία 17 ετών, 9 μηνών και 17 ημερών. Περίπου δηλαδή στην ίδια ηλικία στην οποία πριν ενάμισι χρόνο στο ίδιο αυτό γήπεδο είχε κάνει ντεμπούτο ο Δημήτρης Μελιόπουλος, που ήταν τότε 17 χρονών, 8 μηνών και 15 ημερών.

Μάλιστα, ο Μελιόπουλος κλήθηκε και στον αποψινό αγώνα να περάσει ως αλλαγή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, στη θέση του Κασάδο, σε ένα γήπεδο που δεν θα ξεχάσει ποτέ τόσο ο Μελιόπουλος όσο και ο Φάκης…