Κύπελλο Ελλάδος: Μια 11άδα tips για τον επαναληπτικό αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ξάνθη

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στις 19:30 στο Στάδιο Καραϊσκάκη για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Πρόκειται για την αναμέτρηση που κεντρίζει το ενδιαφέρον των περισσότερων στο πρόγραμμα της Τετάρτης για την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

Όπως πριν από κάθε επίσημο ματς του ΑΟΞ, το ThrakiSportS παρουσιάζει μια 11άδα από tips για τον αγώνα.

1. Η αναμέτρηση είναι επαναληπτική, καθώς οι δυο ομάδες πριν δυο εβδομάδες αγωνίστηκαν στα Πηγάδια. Τότε αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Αυτό σημαίνει ότι για να προκριθεί η Ξάνθη θα πρέπει οπωσδήποτε να σημειώσει γκολ, έστω και στα πέναλτι. Η Ξάνθη προκρίνεται με οποιαδήποτε νίκη ή ισοπαλία με σκορ, ενώ στο 0-0 πάμε σε παράταση και ενδεχομένως την ρώσικη ρουλέτα.

2. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες σε διάστημα ενάμισι μήνα. Πέρα από το ματς του Κυπέλλου είχαμε και την αναμέτρηση για το πρωτάθλημα ανάμεσα στις δυο ομάδες, επίσης στην Ξάνθη, με τις δυο ομάδες και τότε να αναδεικνύονται ισόπαλες. Θα υπάρξει άραγε και τρίτη μεταξύ τους ισοπαλία;

3. Η Ξάνθη δείχνει στις τελευταίες εμφανίσεις της, μετά την διακοπή των Χριστουγέννων να έχει ανεβάσει απόδοση. Την περασμένη Κυριακή νίκησε τον Ατρόμητο ενώ είχε φύγει αήττητη από το ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Είναι χωρίς ήττα στο 2019 και αν το καταφέρει και απόψε θα έχει κάνει το βήμα για την μεγάλη πρόκριση, που είναι κορυφαίος στόχος.

4. 7-2-0 είναι ο απλογισμός νίκες – ισοπαλίες – ήττες στα εννιά τελευταία ματς του Ολυμπιακού. Προέρχεται από μια δύσκολη νίκη στα Γιάννενα, όμως και οι δυο ισοπαλίες είναι με την Ξάνθη.

5. Στην προϊστορία ο Ολυμπιακός έχει ασφαλώς το πάνω χέρι αλλά η Ξάνθη έχει δημιουργήσει ειδικά τα τελευταία χρόνια μια παράδοση να τον δυσκολεύει πάρα μα πάρα πολύ. Τελευταία φορά που οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες για το Κύπελλο ήταν πάντως στον τελικό του 2015.

6. Η Ξάνθη αναχώρησε για Αθήνα και θα παραμείνει εκτός της βάσης της ως το Σάββατο, οπότε θα παίξει με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Για αυτό και ο Ράσταβατς ανακοίνωσε αποστολή και για τα δυο παιχνίδια, με τους παίκτες ήδη από το βράδυ της Τρίτης να είναι στην Αθήνα. Αναλυτικά η αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Το όνομα του Φράνκο Σολδάνο ξεχωρίζει στη λίστα των παικτών που απαρτίζουν την αποστολή του Ολυμπιακού. Διόλου απίθανο να κάνει και το ντεμπούτο του με πιθανότερο, εάν συμβεί αυτό, να αγωνιστεί ως αλλαγή. Λογικά στο αρχικό σχήμα θα ξεκινήσει ο Χασάν, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε εκτός τον Γκερέρο για να πάρει ανάσες, καθώς αγωνίζεται αδιόκοπα. Για τον ίδιο λόγο θα δουν το παιχνίδι από την εξέδρα οι Κούτρης, Σισέ και Βούκοβιτς, ενώ ο Καμαρά ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

8. Σε στοιχηματικό επίπεδο η νίκη του Ολυμπιακού, που είναι το φαβορί, ξεκίνησε με απόδοση 1,40-1,45 αλλά γρήγορα πήρε την κατιούσα και πλέον προσεγγίζει το 1,20, κάτι που σημαίνει ότι ο πολύς κόσμος ποντάρει στη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού.

9. Ο Γιώργος Τζοβάρας του συνδέσμου Φθιώτιδας είναι ο διαιτητής που ορίστηκε να διευθύνει τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ξάνθη. Βοηθοί του κ. Τζοβάρα θα είναι οι κ. Ευθυμιάδης και Διπλάρης, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Κατσικογιάννης.

10. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 19:30 το απόγευμα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μεταδίδεται απευθείας από το ThrakiSportS και τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1. Η Cosmote έχει άλλωστε τα δικαιώματα όλων των αγώνων του Κυπέλλου μέχρι και φέτος.

11. Στα άλλα παιχνίδια, ήδη ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά μετά τις χθεσινές νίκες επί ΠΑΣ Γιάννινα και Παναχαϊκής. Στις 15:00, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο είχε κερδίσει 3-0 στη Ριζούπολη. Στις 17:15 θα αναμετρηθούν στην Τρίπολη ο Αστέρας και η Λάρισα, η οποία είχε νικήσει με 3-2 στον πρώτο αγώνα.
Την ίδια ώρα η ΑΕΚ υποδέχεται τον Κισσαμικό. Οι δύο ομάδες είχεν έρθει ισόπαλες 1-1 στην Κρήτη. Την Πέμπτη διεξάγονται τα ΟΦΗ – Εργοτέλης και Παναθηναϊκός – Λαμία. Η κλήρωση των προημιτελικών θα γίνει την Παρασκευή