Volley League: Η Κηφισιά προσπέρασε τον Εθνικό και έριξε τους Εβρίτες στην επικίνδυνη ζώνη

Η Κηφισιά ξέσπασε απέναντι στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης κερδίζοντάς τον με 3-0 σετ σε μόλις 72 λεπτά αγώνα και χάρη στο εκρηκτικό της ξεκίνημα στο 2019, καθώς είχε κερδίσει το περασμένο Σάββατο εκτός έδρας και την ΑΕ Κομοτηνής στη Ροδόπη, κατάφερε για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος να βρεθεί εκτός επικίνδυνης ζωνης.

Ενώ μέχρι πριν μια εβδομάδα ήταν στην τελευταία θέση με 5 βαθμούς, ισόβαθμη της ΑΕ Κομοτηνής, αποτελώντας απόλυτο φαβορί για τα πλέι άουτ, πλέον με το εξάποπντο στις πρώτες δύο αγωνιστικές του β’ γύρου έφτασε τους 11 βαθμούς και ξεπέρασε ΑΕΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης που είναι στους 10.

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-21, 25-16). Μετά από αυτό το αποτέλεσμα αλλά και την αναμενόμενη ήττα της ΑΕ Κομοτηνής από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, η ΑΕ Κομοτηνής είναι τελευταία με 5 βαθμούς και δύσκολα αποφεύγει τα πλέι άουτ, ωστόσο προτελευταίος είναι πλέον ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ αφού έχασε από τους κιτρινόμαυρους στην Αθήνα με κατεβασμένα τα χέρια.

Οι επόμενες 9 αγωνιστικές θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να δούμε αν θα πάμε σε μια καθαρά θρακιώτικη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Υπενθυμίζεται ότι η διαφορά μεταξύ τελευταίου και προτελευταίου δεν παίζει ρόλο, με τον προτελευταίο της βαθμολογίας να αντιμετωπίζει απλά με πλεονέκτημα έδρας τον τελευταίο στα πλέι άουτ, τα οποία θα κριθούν στις τρεις νίκες. Από την επικίνδυνη ζώνη δείχνουν να έχουν ξεφύγει Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Παμβοχαϊκός και Φοίνικας Σύρου.

Τρεις βαθμούς μακριά βρίσκεται ο Ηρακλής που την περασμένη εβδομάδα νίκησε εύκολα με 3-0 τον Εθνικό. Η Κηφισιά που έφτασε τους 11 βαθμούς αξίζει να σημειωθεί ότι έχει να παίξει στην Αθήνα με τον Εθνικό που έχει 10 και από τον οποίο είχε χάσει στην Αλεξανδρούπολη. Ο Εθνικός έχει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ Αθηνών στην Αλεξανδρούπολη, όπως και την ΑΕ Κομοτηνής την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.