Κύπελλο Ελλάδος: Οι επτά ομάδες που είναι πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης στην κλήρωση της Παρασκευής

 

Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος με τα παιχνίδια της Πέμπτης και πλέον έγιναν γνωστές οι 16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα της Παρασκευής.

Με βάση το ποιες ομάδες προκρίθηκαν ως πρώτες και ποιες ως δεύτερες, θα σχηματιστούν δύο γκρουπ για να προκύψουν τα οχτώ ζευγάρια της φάσης των 16.

Στο πρώτο γκρουπ θα είναι οι ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις των οχτώ ομίλων, δηλαδή: Ατρόμητος, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Πανιώνιος.

Στο δεύτερο θα είναι οι ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, δηλαδή: ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Κισσαμικός, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη, Λάρισα.

Γηπεδούχοι στον πρώτο από τους δύο αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ, συνεπώς η Ξάνθη θα κληθεί να δώσει το πρώτο ματς στην έδρα της και τον επαναληπτικό εκτός.

Να σημειωθεί ότι δύο ομάδες δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους, εφόσον προέρχονται από τον ίδιο όμιλο. Συνεπώς η Ξάνθη δεν μπορεί να τεθεί ξανά αντιμέτωπη με τον ΟΦΗ.

Συμπέρασμα; Οι επτά πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης είναι οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης.