ΕΠΣ Έβρου: Πολύτιμη νίκη για το Νεοχώρι που επικράτησε του Ορφέα Σοφικού

 

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου ο ΑΟ Νεοχωρίου υποδέχτηκε τον Ορφέα Σοφικού κερδίζοντάς τον και να παίρνει βαθμολογική ανάσα, για την αποφυγή υποβιβασμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της άτυχης Ελένης από το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στην Ρόδο!

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν σ’ ένα βαρύ γήπεδο λόγω των βροχοπτώσεων που υπήρχαν τις προηγούμενες μέρες, δίχως να καταφέρουν παίξουν ποιοτικό ποδόσφαιρο αλλά είχαν πάθος στις δυνατές μονομαχίες που δόθηκαν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο αειθαλής Σάκης Γκατσιούδης που με μια αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 1-0 και με την ασίστ στην εκτέλεση κόρνερ βρήκε το Θοδωρή Ρουσσίδη όπου διαμόρφωσε το 2-1!

Το σκορ άνοιξε με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα με την εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκατσιούδη που έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Συριτούδη και στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Στο αμέσως επόμενο λεπτό σε δύο φάσεις, ο Οτέμπερης μπλόκαρε τόσο την κεφαλιά του Σταματόπουλου όσο και την κεφαλιά του Ζαχαρνούδη. Στο 43′ ο Μπαλάκης από αριστερά έκανε ωραία κίνηση και σέντρα για τον Δοϊτσίδη που κατέβασε και έκανε την σέντρα- σουτ από δεξιά ο Χατζηλούδης εξ’ επαφής έκανε την προβολή, η μπάλα χτύπησε στον Οτέμπερη και επιστρέφει και πάλι στον ίδιο που πάνω στην γραμμή σχεδόν σκοράρει ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μ’ αυτό το σκορ πήγαν στ’ αποδυτήρια οι δυο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ορφέα Σοφικού μπήκαν πιο δυνατά έχοντας την πρώτη φάση στο 49′ με τον Σταματόπουλο να κάνει το σουτ από κοντά και τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Οτέμπερη. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σουτ του Ρουσσίδη από μακριά που παραλίγο να πιάσει στον ύπνο τον εκτός θέσης Συριτούδη. Ο Γκατσιούδης στο 74′ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά ο Ρουσσίδης σηκώθηκε ωραία στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το 2-1. Ο Ορφέας ανοίχθηκε ώστε να κυνηγήσει την ισοφάριση αφήνοντας κενά στην άμυνα του στη συνέχεια, χωρίς να το πληρώσουν.

Στις καθυστερήσεις είχαμε όλους τους παίκτες του Ορφέα Σοφικού (και ο τερματοφύλακας) να έχουν ανέβει για εκτέλεση κόρνερ που πέρασε όμως ανεκμετάλλευτη, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα με τον Κορετσίδη που δίνει στον Θεμελή, αυτός στον Κρητικό που (έχοντας τον Συριτούδη εκτός εστίας) έκανε το σουτ από μακριά με τον Χατζή να διώχνει πάνω στην γραμμή με υπερένταση σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κρητικός από αριστερά κάνοντας το ένα-δύο με τον Θεμελή όπου έβγαλε την σέντρα για τον Παπαδόπουλο που κατέβασε ωραία με το στήθος έκανε το σουτ αλλά ο Συριτούδης έπεσε και μπλόκαρε και κάπως έτσι έληξε το ματς. Ο διαιτητής Παπάς συμφωνα με τον Δημήτρη Μιλήκα του radioevros τα πήγε καλά σε ένα δύσκολο παιχνίδι με αρκετές μονομαχίες και ήταν δίκαιος. Επίσης οι βοηθοί του Κίτσος και Κωστακιώτης δεν συνάντησαν σημαντικά προβλήματα.

ΑΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Κυριαλάνης Γιώργος): Οτέμπερης, Πέτρογλου (80′ Παπαδόπουλος), Δροσίδης, Δημητριάδης, Γιώντης, Κυλιτζίδης, Αλεξακούδης, Νοβοκρεσενίδης (71′ Θεμελής), Κορετσίδης, Γκατσιούδης (91′ Κρητικός), Ρουσσίδης.
ΟΡΦΕΑΣ ΣΟΦΙΚΟΥ (Τουφάκης Γιώργος – Τζιαμπαζάκης Παναγιώτης): Συριτούδης, Νεστορούδης, Ζαχαρνούδης, Κολώνιας-Χατζής, Τερτσούδης, Σταματόπουλος, Κιτσικούδης, Δοϊτσίδης (77′ Τσαρτσαρώνης), Χατζηλούδης, Καρασμανάκης (69′ Μπατζίκας), Μπαλάκης (86′ Βαΐτσης).