Βαλκανικό Παλαιμάχων: Με ήττα στη Στάρα Ζαγόρα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η ΑΕ Κομοτηνής

Τρία λεπτά πριν το τέλος διαμορφώθηκε η νίκη υπέρ της ομάδας παλαιμάχων της Στάρα Ζαγόρα Βουλγαρίας στην αναμέτρηση με τους παλαίμαχους της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής.

Η έκτη και τελευταία αγωνιστική του τριεθνούς βαλκανικού πρωταθλήματος παλαιμάχων έγινε την περασμένη Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στην βουλγαρική πόλη, όπου ταξίδεψε η αποστολή από την Κομοτηνή. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε συμφωνία ο αγώνας να γίνει στο βοηθητικό γήπεδο της Beroe με φυσικό χόρτο, ο αγώνας έγινε σε πλαστικό γήπεδο που δεν έχουν συνηθίσει οι παίκτες και είναι όχι μόνο προβληματικό αλλά και επικίνδυνο για παλαίμαχους.

Παρόλα αυτά έγινε ένα πολύ καλό και συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες από δύο ισάξιες ομάδες. Η ομάδα της Κομοτηνής στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ με βάση τις ευκαιρίες που είχε, όπως με ένα σουτ από μακριά του Κουτσογιάννη που χτύπησε οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι μία στιγμή αδράνειας της άμυνας (σταμάτησαν για οσφάιντ) πέτυχαν τέρμα και προηγήθηκαν στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανανεώνοντας την ομάδα τους με νεότερους και πιο ποιοτικούς παίκτες πίεσαν αρκετά τους παλαίμαχους της ΑΕΚ. Ωστόσο οι παίκτες από την Κομοτηνή κατάφεραν να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Πετρίδη σε εκτέλεση φάουλ του Κουτσογιάννη. Στην συνέχεια η μπάλα ανεβοκατέβαινε από εστία σε εστία με τις ευκαιρίας να χάνονται εκατέρωθεν. Σε μία από αυτές ο πολύ κακός διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων το οποίο όμως δεν κατέληξε σε τέρμα, αφού η μπάλα την πρώτη φορά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο ίδιος παίχτης από ένα μέτρο την έβγαλε άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, αφού σε καμία περίπτωση η διαιτητική τριπλέτα δεν άφηνε τους παλαίμαχους της ΑΕ να πλησιάζουν στην αντίπαλη εστία, σε ένα μακρινό χλιαρό σουτ των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να αντιδράσει καλά, ο κατά τα άλλα πολύ καλός και εξ’ ανάγκης αγωνισθείς, τερματοφύλακας Θεόδωρος Καζάκης (έλειπε ο βασικός τερματοφύλακας) και έτσι διαμορφώθηκε το 2-1.

Ακολούθησε γεύμα σε μαγαζί της Στάρα Ζαγόρα με ζωντανή μουσική. Η αποστολή από την Κομοτηνή αποτελούμενη από 27 άτομα επέστρεψε αργά το απόγευμα της Κυριακής. Οι περισσότεροι εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία ταξίδεψαν και διέμειναν στην βουλγαρική πόλη από την προηγούμενη μέρα.

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Παπάζογλου): Καζάκης, Οκτάη (Κουρουκεχαγιάς) Μηλιατζόπουλος Π., Πετρίδης, Φουτσιτζίδης, Τσιτσεράκης, Μπόζης, Τοζακίδης, Νεστορίδης, Κουτσογιάννης, Μηλιατζόπουλος Γ. (Ψημενίδης).