Nations League: Ελπίζει ακόμα σε πρόκριση ο Βασίλης Τοροσίδης και ζητά «διαφορετική διάθεση»

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Τοροσίδης ήταν μαζί με τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή Άγγελο Αναστασιάδη οι δύο εκπρόσωποι της Εθνικής Ομάδας που μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, παραμονή του επίσημου αγώνα της Εθνικής Ομάδας με την Φινλανδία για το Nations League.

Ο Ξανθιώτης ήταν εκείνος που πρώτος μίλησε στην συνέντευξη και έκανε αυτοκριτική αλλά επιπλέον υπογράμμισε πως οι παίκτες της Εθνικής ομάδας πρέπει να βγάλουν και πάλι διάθεση, κάτι που δεν έγινε στα τελευταία ματς. Επιπλέον υποστήριξε ότι ακόμα υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης, όσο και αν φαίνεται θαύμα αυτό.

«Σίγουρα μία νέα αρχή για την Εθνική ομάδα αν και για μένα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αν κερδίσουμε τους Φινλανδούς με το σκορ που πρέπει όλα είναι πιθανά. Όσο υπάρχουν ελπίδες θέλω να τις εξαντλήσω. Μετά αν δεν τα καταφέρουμε αρχίζει ένας δύσκολος προκριματικός με τον νέο προπονητή για να πετύχουμε τον στόχο. Θα είναι κακό να μείνει από τρίτη σερί διοργάνωση έξω», είπε ο Τοροσίδης.

Για το τι πρέπει να αλλάξει ανέφερε: «Το διαφορετικό που πρέπει να παρουσιάσουμε είναι το αγωνιστικό μας πρόσωπο. Δεν έχει να κάνει από άποψη ποδοσφαιρικού. Πρέπει να δείξουμε μία διαφορετική διάθεση. Δείξαμε στα δύο τελευταία ματς ειδικά πως δεν υπήρχε διάθεση. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες να παίξουμε με διάθεση».

Για το αν πρέπει οι παίκτες να βγάλουν εγωισμό, απάντησε: «Δεν παρουσιάσαμε το πρόσωπο που έπρεπε με βάση την αξία που έχουμε. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν πως μπορούμε να κοιτάξουμε στο πρόσωπο όλους τους αντιπάλους. Έγινε σε κάποια ματς και στα προκριματικά του Μουντιάλ όπως σε εκείνο με το Βέλγιο».

Από την πλευρά του, ο Άγγελος Αναστασιάδης ανέφερε σε ερώτηση αν υπάρχει πίεση: «Γιατί να υπάρχει πίεση στην ομάδα; Κάθε φορά πρέπει να υπάρχει πίεση με οποιανδήποτε αντίπαλο. Πιστεύω ότι η απάντηση είναι αυτονόητη και δεδομένη. Έχουμε και έναν άλλον λόγο να το κάνουμε αυτό. Ο λόγος είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τα παιδιά έχουν θέληση και πιστεύω ότι αύριο θα είναι μία καλή αρχή. Ελπίζω να ζεστάνουμε την αυριανή νύχτα».

Για τις πρώτες προπονήσεις του ως ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: «Είμαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παιδιών σε αυτά που ζητάμε. Χρόνο με τον χρόνο μειώνεται ο χρόνος των ομοσπονδιακών προπονητών. Οι προηγούμενοι προπονητές είχαν τον διπλάσιο χρόνο με τα παιδιά. Μπορεί και λίγο παραπάνω. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους συναδέλφους μου. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά αλλά είμαι ευχαριστημένος. Η λέξη δικαιολογία άλλωστε δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου».

Για το αν θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που είχε παρατάξει ο Σκίμπε στο Τάμπερε, ο Άγγελος Αναστασιάδης ανέφερε: «Εγώ ακόμα δεν γνωρίζω ποιοι θα παίξουν αύριο. Έχω και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί είμαι υποχρεωμένος να δώσω την ενδεκάδα νωρίς. Σαν προπονητής ομάδων μπορούσα να την δίνω δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να δείξω στα παιδιά αυτά που ζητάω. Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε χθες. Είμαι άνθρωπος του τι θα γίνει μετά από ένα λεπτό, όχι τι έγινε πριν από ένα λεπτό. Το λαμβάνω φυσικά υπόψιν μου για να είναι καλύτερο το επόμενο λεπτό».