Volley League: 6+1 tips για την αναμέτρηση του Φοίνικα Σύρου με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (16:30, LIVE ThrakiSportS)

Με το ντέρμπι μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης συνεχίζεται την Κυριακή η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League.

Όπως πριν από κάθε ματς, το ThrakiSportS που θα μεταδώσει απευθείας τον αγώνα, σας παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε απρόσκοπτοι την αναμέτρηση:

1. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επιστρέφει στο νησί όπου πέρυσι κατά γενική ομολογία έσωσε την χρονιά. Εκεί πήγε και κέρδισε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος παίρνοντας ξεχωριστό αέρα για τα πλέι άουτ, έμεινε μια εβδομάδα για προετοιμασία, προκρίθηκε και στον τελικό του Λιγκ Καπ και γενικώς ανέστρεψε το αρνητικό κλίμα.

2. Συνολικά σε 16 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες με 9-7 νίκες ανεξαρτητως έδρας αλλά ο Εθνικός έχει δημιουργήσει καλή παράδοση με νίκες τα δύο τελευταία χρόνια στη Σύρο και αποκορύφωμα φυσικά την περσινή τον περασμένο Μάρτιο με 3-0 (20-25, 27-29, 26-28).

3. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από την νίκη στον Εβρο επί του Παμβοχαϊκού με 3-2 σετ στην δική του πρεμιέρα του πρωταθλήματος και πάει με στόχο τη νίκη στην πρώτη φετινή εκτός έδρας εμφάνιση του. Σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Εβρίτες και ο Σάκης Μουστακίδης είπε: «Μέσα σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα πρέπει να μαζέψουμε και βαθμούς εκτός έδρας. Και οι δύο ομάδες έχουν πάνω κάτω τους ίδιους στόχους. Ο Φοίνικας με νέο προπονητή θέλει να κάνει νέα αρχη αλλά και εμείς έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

4. Αυτός είναι ο πρώτος αγώνας στην έδρα του και ο πρώτος που θα έχει στον πάγκο του τον Σέρβο Ράτκο Παβλίσεβιτς που αντικατέστησε το Νίκο Ζαλμά. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στον Φοίνικα και οι συριανοί αναμένεται να υποστηρίξουν την ομάδα τους για να σημειώσει την πρώτη της νίκη στο νέο πρωτάθλημα.

5. Ο Φοίνικας όπως και ο Εθνικός έχει κάνει το ένα ρεπό του για τον πρώτο γύρο και έτσι δίνει τον δεύτερο αγώνα του στο πρωτάθλημα. Στον πρώτο ηττήθηκε από τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι.

6. Η αγωνιστική ξεκίνησε το Σάββατο με δυο συγκλονιστικά παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Θεσσαλονίκη 3-2 τον Ηρακλή με υπογραφή Σμιτ αλλά άφησε πάλι βαθμό, όπως και με τον Παναθηναϊκό. Ο Παμβοχαϊκός επικράτησε με 3-1 της Κηφισιάς. Η αγωνιστική κλείνει την Δευτέρα με το τηλεοπτικό ματς της ΑΕ Κομοτηνής με την ΑΕ Αθηνών.

7. Ο αγώνας Φοίνικας Σύρου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης ξεκινά στις 16:30. Διαιτητές έχουν οριστεί οι Παπαδογούλας και Φραγκάκης. Τηλεοπτική κάλυψη δεν υπάρχει αλλά θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε τον αγώνα πόντο – πόντο μέσα από το ThrakiSportS.