Γ’ Εθνική: «Περίπατος» στο Ξανθιώτικο ντέρμπι για τον πρωτοπόρο Ορφέα επί της ουραγού Ασπίδας

 

Σε μονόλογο από το πρώτο εως το τελευταίο λεπτό εξελίχθηκε το ντέρμπι της Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ ανάμεσα στον πρωτοπόρο εδώ και δυο αγωνιστικές Ορφέα και την ουραγλο Ασπίδα με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 4-0 σκορ μικρό με β΄ση την απόδοση των δυο ομάδων.

Το παιχνίδι ξεκινησεμε τον Ορφέα να επιτιθεται κατά κύματα και την Ασπίδα να έχει έναν τραυματισμό μόλις στο 3′, αυτόν του τερματοφύλακα Δεμένικου που ωστόσο έσφιξε τα δόντια και συνέχισε κάτω από τα δοκάρια και ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα με τις αποκρούσεις.

Ο Ορφέας απείλησε αρχικά στο 6′ με τον Χαληλ Ιμπράμ και στο 12′ με σουτ του Ξαντινίδη. Στο 16′ με ωραίο σουτ ο τελευταίος σκόραρε για τρίτο διαδοχικό αγώνα κανοντας το 1-0 και ξεκλειδώνοντας από νωρίς την άμυνα της ασπίδας, που προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα χωρίς ωστόσο να απειλήσει τον Ρούφο, σε αντιθεση με τους γηπεδούχους που είχαν μια ακομη στιγμη με τον Ξαντινίδη και λίγο αργοτερα με τον Χαλήλ Ιμπραμ που κυνηγούσε και αυτός το τέρμα.

Στο 44′ μετά από λάθος της άμυνας ο ο Μπουνταγκίδης με πλασέ έκανε το 2-0, και σχεδόν με την σέντρα, στο 45′, ο Πασχαλάκης σε αντεπίθεση και ωραιο σουτ έκανε το 3-0 καθαρίζοντας τον αγώνα πριν κλείσει το ημίχρονο. Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να έχει πάρει ήδη ευρύτατες διαστάσεις.

Στο δεύτερο μέρος η Ασπίδα που έχασε με τραυματισμό τον Κατσή, δεν απείλησε ιδιατερα, σε αντίθεση με τον Ορφέα που είχε πολλές ευκαιρίες νικώντας μόνο σε μια τον πολύ καλό Μανώλη Δεμένικο στο 66′ με δυνατό σουτ του Μαυρόπουλου που εκανε το τελικό 4-0.

Την επόμενη εβδομάδα ο Ορφέας φιλοξενείται στην Καβάλα από τον ΑΟΚ που έκανε νεα γκελα στην Χρυσούπολη και ευρισκόμενος ήδη στο -5 από τους Ξανθιώτες θα παιξει τα ρέστα του, ενω και η Ασπίδα με τέσσερις σερί βαριές ήττες και τέρματα 1-15 φιλοξενείται από το Κόσμιο σε έναν τελικό παραμονής και για τις δυο ομάδες.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι ξανθιώτες Τσοπουλίδης, Εμπλιούκ και Γκοντόλιας που δεν είχαν καποιο πρόβλημα στο παιχνίδι.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου (85′ Καλλίδης), Μακράκης, Λ. Μαυρόπουλος, Μπουνταγκίδης, Τορομανίδης(70′ Γ. Καραγκιόζης), Ξαντινίδης (78′ Μουμίνογλου), Χαλήλ Ιμπράμ (68′ Χίντ Ιμέρ), Πασχαλάκης
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Σαμαράς): Δεμένικος, Σαμαράς, Ζώτος (Ανδρέου), Νικολούδης, Μερακλής, Σάββογλου, Μαλαδένης (68′ Κούπας), Πεντεζίδης, Χριστοφορίδης (72′ Μπαργκάν), Παπαδόπουλος, Κατσής

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ