Γ’ Εθνική: Ολική ανατροπή επί του ΑΟΚ ο Νέστος του Κετσιεμενίδη με πρωταγωνιστή τον Μελισσόπουλο στο Καβαλιώτικο ντέρμπι 16 Θρακιωτών!

 

Ο Νέστος Χρυσούπολης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι αφού κατάφερε να πετύχει μια απίστευτη ανατροπή απέναντι στην Καβάλα και συνεχίζει την παράδοση που τον θέλει αήττητο από το 2015 και μετά στην έδρα του.

Η Καβάλα πήρε γρήγορα προβάδισμα με δυο πάικτες του Πανθρακικού στο 11′ με κεφαλιά του νεοαποκτηθέντα Μαρκόπουλου που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ψάλτης έκανε το 0-1 και στο 13′ όταν ύστερα από λάθος στην άμυνα του Νέστου ο Ζέρης θα δώσει στον Μαρκόπουλο κι αυτός θα κάνει το 0-2. Η απάντηση του Νέστου έρχεται μετά από 12 λεπτά, από κεφαλιά του Αλέξη Μελισσόπουλου (κάτω φώτο), μετά από φάουλ του Γκουτσίδη. Το παιχνίδι έρχεται στα ίσα στο 70‘ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μελισσόπουλο που ευστοχεί σε πέναλτι, που δόθηκε σε ανατροπή του Δήμιζα στον Καθάριο, και κάνει το 2-2. Η ολική ανατροπή έρχεται στο 86’ με μια… καραμπόλα, που ξεκινάει με κεφαλιά του Καθάριου σε σέντρα του Νύκταρη με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, στην πλάτη του Λυμπεράκη και να καταλήγει στο τέρμα για το τελικό 3-2.

Πολλοί Θρακιώτες αγωνίζονται στις δυο ομάδες οπου έχουν στον πάγκο τους, στον Νέστο τον Ξανθιώτη Κυριάκο Κετσιεμενίδη και στην Καβάλα τον άλλοτε κόουτς του Πανθρακικού Παύλο Δερμιτζακη. Για τον Νέστο αγωνίστηκαν οι Εβρίτες Μκρτσιαν, Τζελέπης ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Καθάριος, ο Κομοτηναίος Γκουτσίδης και οι Ξανθιώτες Ευθυμιάδης και οι Αλέξης και Νίκος Μελισσόπουλος. Επίσης ο Αρετάς σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ κομοτηνής, όπως και ο πορτιέρο της Καβάλας Δήμιζας. Για την Καβάλα ακόμα αγωνίστηκαν οι πρώην Πάνθρακες Μαρκόπουλος, Ψάλτης , Γαβριηλίδης και οι πρώην του ΑΟΞ Μπαρέττας και Βαλαβανόπουλος.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Κετσιεμενίδης): Αθανασίου, Μαϊδανός, Αρετάς, Χούσινετς, Μκρτσιάν, Παπαδόπουλος (31’ Νύκταρης), Τζαμπέγια Φ,, Ευθυμιάδης, Γκουτσίδης (65’ Μελισσόπουλος Ν., 92’ Περσίδης), Καθάριος (91’+ Τζελέπης), Μελισσόπουλος Αλ.

ΚΑΒΑΛΑ (Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Ψάλτης (87’ Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος (67’ Μπαρέττας), Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος (81’ Βαλαβανόπουλος), Γεμιστός.