Με την ψήφο και του Γ. Πανίδη της ΕΠΣ Ξάνθης τελείωσε η εποχή Σκίμπε και ξεκίνησε αυτή του Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική

Είναι πλέον επίσημο. Ο Μίχαελ Σκίμπε αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και διάδοχός του αναλαμβάνει ο Άγγελος Αναστασιάδης, με τον οποίο θα πορευθεί η Ελλάδα στα προκριματικά του Euro 2020.

Όπως είχε αναφέρει το ThrakiSportS, η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στην Θεσσαλονίκη, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι και συζήτησε στο ξεκίνημά της αυτό το θέμα, αν και επισήμως δεν είχε περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος εισηγήθηκε αρχικά την απομάκρυνση του Σκίμπε και αφού ελήφθη αυτη η απόφαση, πρότεινε να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής Ομάδας ο Άγγελος Αναστασιάδης. Η απόφαση και για αυτό ήταν ομόφωνη και πλέον ο πρόεδρος εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσεις στις απαραίτητες κινήσεις.

Από την στιγμή που τόσο η απόφαση για το διαζύγιο με τον Σκίμπε όσο και για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ανδρών από τον Άγγελο Αναστασιάδη είναι ομόφωνες, γίνεται αντιληπτό ότι σε αυτές τις αποφάσεις συμφώνησε και ο μόνος θρακιώτης που μετέχει στην ΕΕ της ΕΠΟ, ο Γιώργος Πανίδης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης ταξίδεψε το βράδυ της Τετάρτης οδικώς για την Θεσσαλονίκη και παραβρέθηκε στην συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ, όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία (εικονίζεται αριστερά). Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τις αποφάσεις της ΕΕ της ΕΠΟ ως προς την Εθνική Ομάδα έχει ως εξής:

Συνεδρίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
Λύεται η συνεργασία με τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών κ. Μίκαελ Σκίμπε. Η Ε.Ε. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ε. Γραμμένο να διαπραγματευθεί με τον κ. Σκίμπε τους όρους της λύσης της συμβάσεώς του. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.
Έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένου να προσληφθεί ο κ. Άγγελος Αναστασιάδης, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. εξουσιοδοτήθηκε να διαπραγματευθεί τους οικονομικούς και λοιπούς όρους της συνεργασίας, η οποία θα έχει ετήσια διάρκεια έως τον Δεκέμβριο του 2019, οπότε ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του Euro 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here