Με εξασφάλιση 152.000 ευρώ εξ… Αθηνών προχωρά η ανακατασκευή του γηπέδου της Γρατινής

Πράσινο φως στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την ανακατασκευή του Γηπέδου Γρατινής, ύψους 152.000 ευρώ, μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η σύμβαση στοχεύει στην ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου που υπάρχει στη Γρατινή, το οποίο αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα που έχουν αντίκτυπο και στην τοπική Δόξα. Για την αποτελεσματική λειτουργία του γηπέδου απαιτούνται εργασίες επιχωμάτωσης, τοποθέτησης χλοοτάπητα ποδοσφαίρου, με ταυτόχρονη εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος, καθώς και συμπλήρωση-επισκευή του φωτισμού.

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου είχε αποτυπωθεί το έργο που πρόκειται να γίνει. Το ποσό αυτό αφορούσε στη μελέτη που έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ως προς το κόστος για την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου. Στην συνέχεια ακολούθησε επαφή της διοίκησης του Δήμου με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό κατά την περσινή του επίσκεψη στην Κομοτηνή, ο δήμαρχος είχε θέσει το αίτημα χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου. Εκείνος δεσμεύτηκε η ΓΓΑ να χρηματοδοτήσει, έστω και μερικά, το έργο, με την προϋπόθεση της σύνταξης και αποστολής μελέτης από τον Δήμο, τεχνικών δελτίων, τευχών δημοπράτησης, καθώς και αναλυτικό προϋπολογισμό των απαιτούμενων εργασιών, ενέργειες που έγιναν από πλευράς Δήμου. Τελικά, η ΓΓΑ δήλωσε στον Δήμο Κομοτηνής ότι προτίθεται να καλύψει εξ ολοκλήρου το ποσό της ανακατασκευής.

Η προγραμματική σύμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για παροχή βοήθειας στους ΟΤΑ με σκοπό την αναβάθμιση του αθλητισμού. Ως φορέας χρηματοδότησης του έργου ορίζεται το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και ως φορέας υλοποίησης ο Δήμος Κομοτηνής.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση της 22ας Οκτωβρίου ευχαρίστησε τόσο τη ΓΓΑ όσο και την επικεφαλής της παράταξης της «Πολη-τικής Ανατροπής» Ελένη Λαφτσή, που συνέβαλε στο να τεθεί υπόψη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και να προχωρήσει το έργο.