Η πρόβλεψη Γκιρτζίκη στο συμβόλαιο του Σκίμπε που ίσως (λύσει) τα χέρια του Γραμμένου

Η νύχτα είναι μακρά και οι εξελίξεις δραματικές στην Εθνική Ομάδα μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από την Φινλανδία στο Τάμπερε, καθώς όλα δείχνουν ότι επιχειρείται να σταλεί στην έξοδο ο Μίχαελ Σκίμπε ως υπεύθυνος των κακών εμφανίσεων.

Όπως μετέδωσε αργά μετά τα μεσάνυχτα ο Δημήτρης Μαλισσιώβας στην ΕΡΑ Σπορ, στο ξενοδοχείο της Εθνικής κανείς δεν κοιμάται και υπάρχει σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Ευάγγελο Γραμμένο, τον ομοσπονδιακό προπονητή και ορισμένους παίκτες με το κλίμα να είναι πολύ βαρύ.

Ο απεσταλμένος της ΕΡΑ Σπορ, ένας από τους ελάχιστους έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Φινλανδία, υπενθύμισε ότι στο αρχικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Σκίμπε με την ΕΠΟ και τον Γιώργο Γκιρτζικη που τότε τον είχε φέρει στην Ελλάδα, υπήρχε πρόβλεψη ότι η ΕΠΟ δικαιούται να τον διώξει χωρίς αποζημίωση εφόσον δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι.

Ο Γκιρτζίκης ως παλιά καραβάνα είχε φροντίσει να βάλει αυτόν τον όρο στο συμβόλαιο για να μην την πατήσει, όπως συνέβη στην διοίκηση Σαρρή με τον Κλαούντιο Ρανιέρ που έφυγε μετά την ήττα από τα Φερόε και μαζί σχόλασε και η διοίκηση, που κλήθηκε να πληρώσει τεράστια αποζημίωση στον Ιταλό.

Εκείνες οι εξελίξεις άνοιξαν άλλωστε τον δρόμο στο Γκιρτζίκη να διεκδικήσει και τελικά να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ χωρίς κανέναν αντίπαλο. Η παρουσία του Σκίμπε κρίθηκε θετική και από τη νέα τάξη πραγμάτων αλλά κανείς δεν ξέρει αν αυτή η πρόβλεψη Γκιρτζίκη στο αρχικό συμβόλαιο υπάρχει και στο νέο που υπέγραψε πριν μερικούς μήνες με τον Γραμμένο.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στην μεταμεσονύχτια εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ ο Δημήτρης Μαλισσιώβας, ακόμα και αν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη, θεωρητικά και μαθηματικά η Ελλάδα δεν έχει απωλέσει τις ελπίδες της για την πρωτιά, αλλά θα πρέπει να κερδίσει με 3-0 τη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ, με μεγάλο σκορ την Εσθονία και να παρακαλά για ήττα της Φινλανδίας στην αδιάφορη Ουγγαρία.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις ειναι δραμαματικές και τις επόμενες ώρες θα κριθεί το μέλλον του Σκίμπε στην Εθνική. Ο ίδιος ο Γερμανός δεν δείχνει πρόθεση να παραιτηθεί πάντως, διευκολύνοντας καταστάσεις και φέρνει σε δύσκολη θέση περισσότερο από όλους τον Ζήση Βρύζα, που έχει την ευθύνη των εθνικών ομάδων…