Γ’ Εθνική: «Τρένο» ο Ορφέας και μέσα στο Καλαμπάκι, σκαρφάλωσε στη 2η θέση!

 

Νέο μεγάλο εκτός έδρας διπλό πέτυχε ο Ορφέας Ξάνθης που στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος φιλοξενήθηκε στο Καλαμπάκι και νίκησε τον τοπική ΑΕΚ χάρη στα δύο τέρματα του Κώστα Ξαντινίδη.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή ήταν αποφασισμένη να κάνει το 2 στα 2 στις πρώτες τις εξορμήσεις εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα και αυτό φάνηκε από την αρχή του αγώνα, αφού πίεζε και κυνηγούσε το γκολ. Ένα γκολ που τελικά ήρθε στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Πασχαλάκη να σεντράρει από δεξιά στην περιοχή της ΑΕ Καλαμπακίου και τον Ξαντινίδη με προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Παγκάκη για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο γκολ του Ορφέα, όταν αρχικά στο 27′ ο Κωνσταντινίδης έπιασε μια κεφαλιά που μπλόκαρε τελικά εύκολα ο Γιάννης Ρούφος, αλλά και στο 31΄εν συνεχεία με τον ίδιο παίκτη να πιάνει νέα κεφαλιά και να αναγκάζει αυτή τη φορά τον Ρούφο σε δύσκολη απόκρουση για να κρατήσει το 0-1 υπέρ της Ξανθιώτικης ομάδας.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήρθε και το 0-2 για την ομάδα του Ορφέα Ξάνθης, όταν ο Κώστας Ξαντινίδης ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα ένα πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 42′ και διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, όπως ήταν λογικό ο Ορφέας έχοντας το 0-2 ήδη, κοίταξε περισσότερο τα μετόπισθεν και προσπάθησε να διαφυλάξει το συγκεκριμένο σκορ, κάτι που βέβαια είχε αποτέλεσμα να πάρει τις πρωτοβουλίες η ΑΕ Καλαμπακίου στον αγώνα, αλλά χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ρούφου με εξαίρεση μία και μοναδική περίπτωση πέρα από το γκολ με το οποίο μείωσαν.

Συγκεκριμένα στο 60′ ο Σαββίδης χρίστηκε σκόρερ και μείωσε σε 1-2 για τους γηπεδούχους, ενώ στο 77′ ο Παυλίδης βρήκε την ευκαιρία να επιχειρήσει ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε όμως άουτ, κι έτσι η αναμέτρηση έληξε με το 1-2 υπέρ της ομάδας του Μπάμπη Χατζημεστή, η οποία πανηγύρισε το δεύτερό της τρίποντο και μάλιστα εκτός έδρας στον φετινό μαραθώνιο και διατήρησε παράλληλα το αήττητο σερί της.

ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ (Φώτης Χατζηκυριάκου):Παγκάκης, Πέντρο, Ντόβας, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Κλογκέρι, Τζιβανάκης, Κασαπίδης, Στάικος, Βασιλειάδης, Θεοδωσιάδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Χιντ Ιμέρ, Τορομανίδης, Ξαντινίδης, Χαλίλ Ιμπράμ, Πασχαλάκης.