Super League: Χωρίς Μάνταλο και Τοροσίδη λόγω τραυματισμών το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού

Οι δύο θρακιώτες της Εθνικής Ομάδας, ο Πέτρος Μάνταλος και ο Βασίλης Τοροσίδης δεν θα αγωνιστούν στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό καθώς αμφότεροι τέθηκαν εκτός αποστολής από τους προπονητές τους, λόγω προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζουν.

Ο Κομοτηναίος αρχηγός της ΑΕΚ ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο στο τέλος της προπόνησης της Παρασκευής, δεν προπονήθηκε ούτε το Σάββατο, είχε κάποια προβλήματα ήδη από την Τρίτη κατά την διάρκεια του αγώνα με την Μπενφίκα και μοιραία τέθηκε εκτός από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ενοχλήσεις έχει και ο Οικονόμου, αν και προπονήθηκε κανονικά, με αποτέλεσμα να μείνει και αυτός εκτός αποστολής όπως και ο Άλεφ που είναι ανέτοιμος και φυσικά ο Πόνσε, που υπέστη θλάση πρώτου βαθμού.

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό την αποστολή της ΑΕΚ απαρτίζουν οι εξής ποδοσφαιριστές: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Κλωναρίδης, Γαλανόπουλος, Μοράν, Γιακουμάκης, Γιαννιώτας, Μπακασέτας, Μπογέ και Λιβάγια.

Στον Ολυμπιακό, ο Βασίλης Τοροσίδης ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός στο Μιλάνο απέναντι στην Μίλαν αλλά αποκόμισε τραυματισμό και έτσι ούτε ο ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ομάδας θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να αγωνιστεί στο παιχνίδι. Η απουσία του είναι ό,τι πιο ηχηρό λείπει από την αποστολή του Ολυμπιακού, με τον Πέδρο Μαρτινς να αφήνει εκτός και τους Ανδρούτσο, Νικολάου, Μασούρα, Μάνο, Βρουσάι και Πάρντο οι οποίοι ούτως ή άλλως αποτελούν λύσεις… back up για το υπόλοιπο ρόστερ.

Αναλυτικά, η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ: Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Σα, Ομάρ, Μεριά, Τσιμίκας, Κούτρης, Μιράντα, Βούκοβιτς, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγιέρμε, Ναουέλ, Τουρέ, Ποντένσε, Γκερέρο, Χασάν.

Αγνωστο είναι ακόμα πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί των δύο Θρακιωτών και αν υπάρχει κίνδυνος απουσίας τους και από τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας, αρχής γενομένης από το ματς της Παρασκευής με την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ.