Ο Γιάννης Γκαράνης με 60% νέος επικεφαλής της παράταξης του αποχωρήσαντος δημάρχου Κομοτηνής Γ. Πετρίδη

 

Με 14 ψήφους υπέρ έναντι 9 του Νίκου Σωτηρακόπουλου, τόσο σε τοπικούς όσο και δημοτικούς συμβούλους, επικράτησε ο Γιάννης Γκαράνης για τη θέση του επικεφαλής στην δημοτική παράταξη “Κοινωνία Πολιτών”.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα, έδωσε ένα τέλος στα σενάρια και τις συζητήσεις που γίνονταν το τελευταίο διάστημα. Συζητήσεις και σενάρια τα οποία κορυφώθηκαν από τη στιγμή που ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, επισημοποίησε την μη κάθοδο του στην επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μία λευκή ψήφος υπήρξε κατά τη διαδικασία, με το ποσοστό αναλογικά και τη βαρύτητα της ψήφου ανάμεσα σε τοπικούς συμβούλους και δημοτικούς συμβούλους, να διαμορφώνεται περίπου στο 60% υπέρ του Γιάννη Γκαράνη.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας το λόγο πήρε η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η οποία και ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τη διαδικασία, και κατ’ επέκταση την διεκδίκηση της “βαριάς καρέκλας” στην Κοινωνία Πολιτών. Βέβαια δεν θεωρείται απίθανο η απόφαση της αυτή να σχετίζεται και με δρομολογημένες εξελίξεις, σε ένα παράλληλο πολιτικό μέτωπο, κάτι που θα φανεί το επόμενο προσεχές διάστημα.