Volley League: Ζήτησε 37.000 ευρώ η ΑΕ Κομοτηνής από τον Δήμο αλλά έλαβε… 3.980 ευρώ

 

Το ποσό των 37.000 ευρώ ζήτησε η ΑΕ Κομοτηνής ως οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Κομοτηνης για να καλύψει μέρος των εξόδων που συνεπάγεται η συμμετοχή της στη Volley League αλλά θα λάβει μόλις κάτι παραπάνω από το ένα δέκατο αυτού. 3.980 ευρώ για την ακρίβεια, όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα.

«Τα δίνουμε όλα στην ΑΕ Κομοτηνής και τινάζομουμε την μπάνκα στον αέρα», ήταν το σχόλιο του δημάρχου Γιώργου  Πετρίδη που υποστήριξε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο διαθέσιμο ποσό στον σχετικό κωδικό από τον οποίο αντλούν χρήματα για επιχορηγήσεις τα πολιστικά και αθλητικά σωματεία της πόλης. Κοινώς, εξαντλήθηκαν τα χρήματα με τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε άλλα αθλητικά σωματεία στην διάρκεια της χρονιάς και περίσσεψε μόνο αυτό το ποσό για να δοθεί στην ΑΕ Κομοτηνής.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκε για να υπερασπιστεί το αίτημα της ομάδας του ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΑΕ Κομοτηνής Τάσος Πετρίδης, που υποστήριξε ότι η παρουσία του συλλόγου στη Volley League μετά από 20 χρόνια αποτελεί διαφήμιση για την πόλη. Τονίστηκε ότι μετά την διάλυση ουσιαστικά του Πανθρακικού, δεν υπάρχει σε αθλητικό επίπεδο άλλος σύλλογος που να μετέχει στην ανώτατη κατηγορία πρωταθλήματος. Επισημάνθηκε ωστόσο ότι τα έξοδα είναι μεγάλα και για να καλυφθεί μέρος αυτών που αφορούν μετακινήσεις, ξενοδοχεία και σίτιση ζητήθηκαν 37.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε, μόνον οι δέκα εκτός έδρας μετακινήσεις που θα γίνουν για το πρωτάθλημα θα κοστίσουν 31.300 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν μετακινήσεις για κύπελλο και λιγκ καπ, ενώ οι αμοιβές των διαιτητών στα παιχνίδια στην Κομοτηνή που οφείλει να τις καλύπτει η ομάδα που αγωνίζεται εντός έδρας θα κοστίσουν 6.960 ευρώ. Για αυτό και το ποσό των 3.980 ευρώ που εγκρίθηκε κρίθηκε υπερβολικά μικρό, με τους δημοτικούς συμβούλους και τον δήμαρχο Γ. Πετρίδη να προτρέπει την διοίκηση της ΑΕ Κομοτηνής να υποβάλει νέο αίτημα με την έλευση του 2019 που θα μπορούν να διατεθούν χρήματα από τον σχετικό κωδικό του επόμενου έτους.