Θετικό ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του ΑΟΞ για τον 17χρονο Κώστα Θυμιάνη

 

Ο αγώνας ανάμεσα στην Ξάνθη και τον ΟΦΗ για το Κύπελλο Ελλάδος είναι σίγουρο ότι θα ξεχαστεί γρήγορα από τους 116 φιλάθλους που τον παρακολούθησαν και όσους επέλεξαν να τον δουν από την τηλεοπτική μετάδοση της Cosmote.

Είναι σίγουρο ότι σύντομα αυτό το ματς θα ξεχαστεί και από τους παίκτες που αγωνίστηκαν. Εκτός από έναν. Ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης δεν πρόκειται να το ξεχάσει αυτό το παιχνίδι ποτέ, αφού ήταν το πρώτο του ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Μέχρι τώρα είχε εμπειρία επιπέδου Super League μόνο σε αγώνες με την ομάδα Κ17 και την Κ20 (πλέον Κ19) της Ξάνθης. Ωστόσο αποτελεί έναν παίκτη στον οποίο επενδύει ο ΑΟΞ και στον οποίο έχει γίνει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Με τον Ράσταβατς στον πάγκο, ο οποίος είναι γνωστό ότι προσελήφθη στην Ξάνθη ακριβώς επειδή έχει το προσόν να αναδεικνύει παίκτες από τις ακαδημίες, ο μικρός Θυμιάνης έλαβε το βάπτισμα του πυρός με τους μεγάλους του ΑΟΞ κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο νεαρός αμυντικός από την Πτολεμαϊδα, διεθνής με τις μικρές Εθνικές, ο οποίος έχει σαν πρότυπο τον Βασίλη Τοροσαίδη, στην διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε και στα δύο άκρα της άμυνας και θα έλεγε κανείς ότι αυτή η πρώτη του παρουσία με την πρώτη ομάδα στέφθηκε από επιτυχία.

Πέρυσι ο Μελιόπουλος είχε γίνει ο πρώτος παίκτης γεννημένος στον 21ο αιώνα που αγωνίστηκε στην Super League και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα τον ακολουθήσει και ο Θυμιάνης, που θα ενηλικιωθεί στις 28 Φεβρουαρίου του 2019 και ήδη αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Ξάνθης, αφού δεδομένα αν συνεχίσει να εξελίσσεται θα απασχολήσει το όνομά του μεγάλους συλλόγους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.