Super League: Με κορυφαίο τον Μάνταλο η ΑΕΚ ισοπέδωσε τον Πανιώνιο και πετά για Ολλανδία

 

Με τον κομοτηναίο αρχηγό Πέτρο Μάνταλο της να αναδεικνύεται κορυφαίος της αναμέτρησης, η ΑΕΚ πέτυχε άνετη νίκη με 4-0 επί του Πανιωνίου, είχε και δυο δοκάρια, δεν της δόθηκε και ένα πέναλτι και γενικά έκανε μια πολύ επιτυχημένη πρόβα ενόψει του αγώνα της με τον Άγιαξ για το Champions League.

Ο Μάνταλος είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ με την ωραία σέντρα για τον Πόνσε, πήρε πρωτοβουλίες, έσπαγε ωραία την μπάλα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε και δοκάρι σε ωραία ενέργεια, με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται δικαιωματικά το πρόσωπο της αναμέτρησης και να αποθεώνεται από 15.000 φίλους της Ένωσης όταν έγινε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο για να μπει ο Κλωναρίδης και με δυο δικά του τέρματα να σφραγίσει το τελικό αποτέλεσμα.

Πάντως στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν όλα ρόδινα για τους πρωταθλητές. Η ΑΕΚ πίεζε, είχε κατοχή, έχασε ευκαιρίες αλλά γκολ δεν κατάφερνε να βάλει. Ο Μάνταλος πήγε βλέποντας τα δύσκολα και στο ένας με έναν όποτε έβρισκε ευκαιρία αλλά πάντα η προσπάθεια ήταν ημιτελής, με την ΑΕΚ γενικά να έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Στο 39′ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καμαρά από το σουτ του Τσιγκρίνσκι αλλά δόθηκε κόρνερ αντί για πέναλτι,αλλά τελικά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σκόραρε ο Πόνσε από κοντά μετά τη σέντρα του Μάνταλου, σε μια ωραία κομπίνα στο κόρνερ.

Χωρίς άγχος πλέον η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος για να καθαρίσει τον αγώνα και ήταν πειστική. Ο Μάνταλος δημιούργησε άλλη μια κλασική ευκαιρία που έχασε όμως ο Λιβάγια, στο 53′, έχασε και αυτός μια ευκαιρία μετά από την ωραία προσπάθεια του Πόνσε στο 56′ και τελικά πανηγύρισε στο 58′ με το σουτ του Μπακασέτα. Λίγο μετά ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε και την ευκαιρία στον Γιαννιώτα να κάνει ντεμπούτο ως κιτρινόμαυρος που απέσπασε τα χειροκροτήματα, όπως αμέσως μετά και ο Μάνταλος που έκανε ωραία κίνηση αλλά στάθηκε άτυχος με το δοκάρι στο 74′.

Πριν το τέλος του δεκαλέπτου ο Κομοτηναίος αρχηγός πέρασε εκτός, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο αναγεννημένος Κλωναρίδης και χάρη σε ασύλληπτη προσωπική του ενέργεια γράφτηκε στο 84′ το 3-0 και στις καθυστερήσεις του ματς το τελικό 4-0, ενώ είχε και δοκάρι! Κάπως έτσι, η ΑΕΚ συνέχισε με το απόλυτο στην κορυφή της Super League και τώρα δικαιωματικά σκέφτεται το ματς της Τρίτης στην Ολλανδία με τον Αγιαξ και την έναρξη του ταξιδιού  στα αστέρια του Champions League!