Μπαράζ αποφάσισε η ΕΠΟ – Μειοψήφισε ο Πανίδης – Στον αέρα η πρεμιέρα της Super League – Χαμός (και) με Γ’ Εθνική

 

Στη μεσοβέζικη λύση να υποβιβαστούν αυτομάτως οι τρεις τελευταίοι του πρωταθλήματος της Super League και να παίξει μπαράζ ο τέταρτος από το τέλος με τον δεύτερο της Football League (ο πρώτος θα ανέβει απευθείας) κατέληξε το ΔΣ της ΕΠΟ.

Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 10 προς 6 (και μία αποχή) και σε αντίθεση με την εισήγηση στην οποία κατέληξε μια μέρα πριν  η αρμόδια Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, η οποία πρότεινε να εφαρμοστεί ουσιαστικά η προκήρυξη της Super League για τρεις που υποβιβάζονται και έναν μόνο που θα ανέβει από την Football League.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, ανάμεσα σε εκείνους που μειοψήφισαν με την απόφαση και ψήφισε υπέρ του 3-1 ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης που είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Αντιθέτως, ανάμεσα σε εκείνους που πλειοψήφισαν καταργώντας ουσιαστικά την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος.

Αυτή η απόφαση φέρνει στον… αέρα την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League αφού πρέπει να τροποποιηθεί η προκήρυξη που δεν προβλέπει μπαράζ αλλά μόνο τον υποβιβασμό τριών ομάδων. Πάντως υπάρχει προγραμματισμένο ΔΣ της Super League στις δύο το μεσημέρι και κατά συνέπεια υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η προκήρυξη να τροποποιηθεί, να εγκριθεί και το πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά.

Σε εξέλιξη πάντως είναι και η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που εκτός της απόφασης για το μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της Super League και τον 2ο της Football League, καλείται εντός της ημέρας να κατανείμει τους ομίλους της Γ’ Εθνικής. Εκεί υπάρχουν πολλές αψιμαχίες και διαφωνίες, δεν αφορούν ωστόσο τον 1ο Όμιλο που θα μετέχουν οι ομάδες της Θράκης αλλά εκείνους που περιλαμβάνουν ομάδες του Αιγαίου, του Ιονίου και γενικά της Νότιας Ελλάδας.