Την 33η κούπα απέναντι στην Σεβίλλη σήκωσε με την Μπάρτσα ο ρεκορντμαν Μέσι απέναντι στον … παλιόφιλο Αλέις Βιντάλ

 

Σε αγώνα που διεξήχθη στο Μαρόκο, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Supercopa de España με νίκη με 2-1 επί της Σεβίλλης μετά από ανατροπή με τον πρωην Πανθρακα και πρωην μπλαουγκράνα Αλέις Βιντάλ παραλίγο να φέρει την ανατροπή κερδίζοντας πέναλτι αλλα ο συμπαίκτης του Μπεν Γεντερ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν.

Για πρώτη φορά στην ιστορία διεξήχθη σε μονό αγώνα, για πρώτη φορά στην ιστορία εκτός Ισπανίας, για πρώτη φορά στην ιστορία με VAR. αλλά για 13η βρήκε νικήτρια την Μπαρτσελόνα με τον Μέσι να γίνεται ρεκορντμανη παιρνόντας τον Ινιέστα σηκώνοντας τον 33ο του τίτλο με την Μπάρτσα.

Ο Πάμπλο Ματσίν προτίμησε μία συντηρητική προσέγγιση του αγώνα, ωστόσο όταν βρήκαν την ευκαιρία οι παίκτες του με τον Πάμπλο Σαράμπια στο 9′, άνοιξαν το σκορ με πλασέ εντός περιοχής.  Στο 42′, πάντως, οι “μπλαουγκράνα” βρήκαν το πολυπόθητο γκολ οταν ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε δύο φορές το δοκάρι και μία το σώμα του Τόμας Βάτσλικ και στο ριμπάουντ, ο Ζεράρ Πικέ ισοφάρισε σε 1-1.

Το γκολ της νίκης ήρθε από ένα διαγώνιο σουτ του Γάλλου εξτρέμ στο 80′, όμως καθησύχασε επικίνδυνα τους Καταλανούς. Στις καθυστερήσεις, ένα λάθος στην άμυνα βρήκε τους δύο… πρώην, τον Αλέις Βιδάλ (μπήκε αλλαγή στο 71′) και τον Λενγκλέ να μονομαχούν στην περιοχή μετά από λάθος, με τον Ισπανό νικητή και τον Τερ Στέγκεν να τον ανατρέπει στη συνέχεια. Ο Γουισάμ Μπεν Γεντέρ που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Γερμανό τερματοφύλακα, που κράτησε το 2-1 για την ομάδα του.

ΣΕΒΙΛΛΗ (3-4-3): Βάτσλικ, Μερκάντο (85′ Μπέν Γεντέρ), Κιερ, Γκόμεθ, Νάβας, Μέσα, Μπανέγα, Εσκουδέρο, Βάσκες, Μουριέλ (60′ Σίλβα), Σαράμπια (71′ Βιδάλ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (4-4-2): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ντεμπελέ (86′ Βιδάλ), Μπουσκέτς, Αρτούρ (53′ Κοουτίνιο), Ραφίνια (46′ Ράκιτιτς), Σουάρες, Μέσι