Μας άγχωσε αλλά πέρασε! Στον τελικό του Ευρωπαϊκού ο Κώστας Μπανιώτης με την 4η επίδοση!!!

 

Μπορεί να περιορίστηκε στα 2.21μέτρα, να απέτυχε τρεις φορές στα 2.25μ και να χρειάστηκε να περιμένουμε τις προσπάθειες των υπολοίπων, ωστόσο ο Κώστας Μπανιώτης τα κατάφερε στον μεγάλο στόχο της χρονιάς.

Προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο. Ξεκίνησε από τα 2.16μ που πέρασε άνετα με την πρώτη προσπάθεια. Με την πρώτη πέρασε και στα 2.21μ που ήταν και το άλμα που του χάρισε την πρόκριση.

Στη συνέχεια δοκίμασε στα 2.25 μέτρα όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Ωστόσο το γεγονός ότι πέρασε με την 1η προσπάθεια τα 2.21μ του χάρισαν την πρόκριση, αφού τα 2.25μ τα πέρασαν μόλις εννέα αθλητές.

Για να συμπληρωθεί η 12άδα του τελικού χρειάστηκε να πάρουν και επιλαχόντες και ήταν τρεις όλοι κι όλοι αυτοί που είχαν περάσει με την πρώτη τα 2.21μ και έτσι ο Κώστας Μπανιώτης προκρίθηκε σε έναν ακόμα μεγάλο τελικό στην καριέρα του.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τον ΣΕΓΑΣ η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναγνωρίζει τα 2.31μ που έκανε στο μίτινγκ στο Καυτανζόγλειο ο Κομοτηναίος άλτης, κάτι που σημαίνει ότι τον χαρακτηρίζει από τα φαβορί για τα μετάλλια αφού έχει την 4η καλύτερη φετινή επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο.