Τσάμπιονς Λιγκ: Οι αντίπαλοι των Μαρίνου Ουζουνίδη και Ραζβάν Λουτσέσκου στον γ’ προκριματικό γύρο

 

Τη νικήτρια του ζευγαριού Σέλτικ-Ρόζενμποργκ θα αντιμετωπίσει η ανανεωμένη ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε στην κλήρωση που διεξήχθη στη Νιον.

Όσον αφορά στον ΠΑΟΚ του επίσης πρώην προπονητή της Ξάνθης ραζβάν Λουτσέσκου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Μόσχας σε περίπτωση που καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η «Ένωση» σίγουρα δεν μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή με την κλήρωση που είχε, καθώς η κληρωτίδα την έφερε απέναντι σε δύο ομάδες με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία σε ένα ζευγάρι που πάντως οι «καθολικοί» θεωρούνται το φαβορί για την πρόκριση.

Παρ’ όλα αυτά η ΑΕΚ, όπως απέδειξε και πέρυσι είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα και δεν έχει να φοβηθεί κάτι με εξαίρεση το γεγονός ότι οι αντίπαλοί της θα έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της.

Παράλληλα  θετικό για την πρωταθλήτρια Ελλάδος μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ στις 14 Αυγούστου (το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 7 ή 8 Αυγούστου).

Από εκεί και πέρα, αν εν τέλει προκριθεί ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση θα δώσει το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τους Ρώσους στη Θεσσαλονίκη στις 7 ή 8 Αυγούστου, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στη Ρωσία στις 14 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει στην κληρωτίδα και του Europa League για την περίπτωση που αποκλειστεί από τη Βασιλεία. Αναλυτικά, τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση έχουν ως εξής:

«ΜΟΝΟΠΑΤΙ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Σέλτικ (Σκωτία) ή Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) – ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) – Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) ή Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) ή Σούντουβα (Λιθουανία) – Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) ή Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία)

Κουκέσι (Αλβανία) ή Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) ή Ελσίνκι (Φινλανδία)

Αστάνα (Καζακστάν) ή Μίντιλαντ (Δανία) – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)

Κλουζ (Ρουμανία) ή Μάλμε (Σουηδία) – Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία) ή Βίντι (Ουγγαρία)

«ΜΟΝΟΠΑΤΙ» ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) – Άγιαξ (Ολλανδία) ή Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Σλάβια Πράγας (Τσεχία) – Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) ή Βασιλεία (Ελβετία) – Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)