Στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή του 2ου Πανελληνίου Πρωτάθληματος Parabadminton (+photos)

 

Το Σάββατο 7 Ιουλίου από την ΕΑΟμ- ΑμεΑ και τον Δήμο Κομοτηνής «Η διεξαγωγή της διοργάνωσης στην Κομοτηνή αναγνώριση της προσπάθειας μας για την ανάπτυξη του αθλήματος που γεννήθηκε στην Κομοτηνή»

Η διοργάνωση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟμ-ΑμεΑ) στα πλαίσια της ανάπτυξης και προώθησης του αθλήματος της Αντιπτέρισης ΑμεΑ (ParaBadminton), το οποίο συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα για την Παραολυμπιάδα του Τόκυο 2020 και φέτος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κομοτηνής.

Η ομάδα του «Ηρόδικου» η πολυπληθέστερη στην Ελλάδα

 width=
Ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης, πρόεδρος του Α.Σ. «Ηρόδικος»

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του «Παρατηρητή της Θράκης» ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης εξήγησε πως: Η απόφαση αυτή δεν ήταν τυχαία καθώς ο ίδιος ως πρόεδρος του Α.Σ. «Ηρόδικος», η Κομοτηνή και συγκεκριμένα το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ ήταν η πρώτη σχολή που δίδαξε το άθλημα του badminton στα τέλη της δεκαετίας του ’80 από τους κ.κ. Παναγιώτη Αντωνίου και Στεπάν Παρτεμιάν, ενώ η ομάδα του «Ηρόδικου» είναι η πολυπληθέστερη στην Ελλάδα στο κομμάτι του Parabadminton, με προπονητή τον κ. Χαράλαμπο Ιορδάνου, γνωρίζοντας συνεχή ανάπτυξη.

«Ο Ηρόδικος έχει επενδύσει πολύ στο άθλημα του badminton και το parabadminton γιατί οι αθλητές του το έχουν αγκαλιάσει και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τον προπονητή της ομάδας κ. Ιορδάνου. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η Ομοσπονδία επέλεξε να επιβραβεύσει ουσιαστικά την προσπάθειά μας, φέρνοντας την διοργάνωση εδώ όπου γνώριζε ότι υπάρχει μία πόλη που είναι αρκετά προσβάσιμη και πολύ φιλική σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες».

Το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 7 Ιουλίου, με ένα πλήρες πρόγραμμα αγώνων, ανδρικών και γυναικείων, καθιστών και όρθιων, όπως επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης ο οποίος ευχήθηκε «όσοι το επιθυμούν να έρθουν να δουν ένα εκπληκτικό θέαμα το οποίο θα απολαύσουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι αθλητές».

 width=