Είναι και επίσημο! Στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου και την νέα σεζόν ο Μπερτράν Ρομπέρ

 

Μια ανανέωση που ήταν απο καιρό δρομολογημένη πήρε και επίσημη μορφή από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου που την ανακοίνωσε και επίσημα.

Συγκεκριμένα όπως έγραμε στις 29 Ιουνίου το ThrakiSportS ο γαλλος αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός Μπερτάν Ρομπέρ και attraction του πρωταθλήματος, παρά το αρχικό ενδιαφερον ομάδων της ΕΠΣ Θράκης, προτίμησε να παραμείνει στον Ίασμο και να συνεχισει να “ματωνει” τα αντιπαλα δίχτυα όπως εκανε σε 8 σερι παιχνίδια στο ξεκίνημα του και 12 συνολικά στο πρωταθλημα (3 κύπελλο) και επέμενε απλά η επίσημη ανακοίνωση. Ο 35χρονος Ρομπερ από τον περασμενο Γενάρη φορά την φανέλα του Μέγα Αλέξανδρου αποτελώντας με τον Πατρίκ Ογκουνσότο τα πιο βαριά ονοματα που φόρεσαν ποτέ την φανέλα της ομαδας με καριέρα σε Super League και εξωτερικό.

Ο Ρομπέρ που μένει πλεον μόνιμα στην Κομοτηνή λόγω της Ιασμιώτισας συζύγου του, είναι και προπονητής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Κομοτηνής, ενώ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Θράκη πλην των επαγγελαματιών του ΑΟΞ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μονπελιέ και αγωνίστηκε για 3 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γαλλίας. Ακολούθησαν οι Γκινγκάμπ, η Λοριάν, η Αζαξιό, ο Πανθρακικό στην μαρτυρική δευτερη χρονιά του στην Α’ Εθνική όπου κατέγραψε 25 συμμετοχές και 4 γκολ, ενώ την αμέσως επόμενη σεζόν (2010-2011), στο πρωτάθλημα της Football League, είχε 28 συμμετοχές και 8 γκολ. Συνέχισε στον ΠΑΟΚ για 2 σεζόν και η Λεμεσός στην Κύπρο μια τριετία σε Απόλλωνα και ΑΕ Λεμεσού. Ακολούθησε μισή σεζόν ο Πανθρακικός, τα Τρίκαλα και η Καβάλα.  Συνολικά μετρά 169 συμμετοχές στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, πάνω από 100 αγώνες στα ελληνικά γήπεδα και 19 στο Europa League.

Η ανακοίνωση του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου: Το ήθος, η δουλειά και η προσφορά του Μπερτάν Ρομπέρ δεν άφησαν αδιάφορη την διοίκηση του «Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου». Ακόμη μια σπουδαία ανανέωση για την ομάδα μας. Ρομπέρ συνεχίζουμε μαζί το ταξίδι μας.