Volley League: Προβάλει την ιστορία της Κομοτηνής και πρωτοπορεί το τμήμα επικοινωνίας της ΑΕ Κομοτηνής

 

Η ομάδα βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής αναδεικνύει την ιστορία της πόλης σε όλη την Ελλάδα. Το τμήμα Επικοινωνίας της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής κυριαρχεί στην πόλη της Κομοτηνής αλλά και στην Βόρεια Ελλάδα με καινοτόμες ιδέες και δράσεις με τον Βασίλη Στοάκη να ηγείται της προσπάθειας και να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις ιδέες του.

Μία τελευταία κίνηση, άξια συγχαρητηρίων, αποτελεί η προσπάθεια ανάδειξης των ιστορικών μνημείων της πόλης μέσα από τους αθλητές του συλλόγου που πλέον θα μετέχει στην Α1 Ανδρών, οι οποίοι φωτογραφίζονται μπροστά από αυτά! Γνωρίζοντας οι άνθρωποι του τμήματος βόλεϊ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής πως η ομάδα με την άνοδό της στη Volley League αποτελεί «πρέσβειρα» της περιοχής σε όλο το πανελλήνιο, αποφάσισαν να προβάλλουν τον τόπο με έναν ιδιαίτερο τρόπο και αρκετά πρωτότυπο, καθώς όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε σε ελληνικό επίπεδο κάτι αντίστοιχο.

Η αρχή έγινε με τον Σταύρο Αρχοντούδη που φωτογραφήθηκε στον Πύργο του Ρολογιού για την ανακοίνωση της παραμονής του στην ομάδα, ενώ η συνέχεια γίνεται με τους Άρη Ανδρεάδη και  Θανάση Παπαγεωργίου που πόζαραν στο Βυζαντινό Τείχος. Όπως αναφέρει και το ιστορικό του Φρουρίου “πρόκειται λοιπόν για το μεγαλύτερο και αρχαιότερο μνημείο της πόλης. Χτίστηκε περί τον 4ο αι. μ. Χ. για λόγους οικονομικό-στρατιωτικούς μια και από εδώ περνούσε η Εγνατία οδός. Την πόλη της Κομοτηνής περιτείχισε ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α’ (379 – 395 μ.Χ.) επειδή κρίθηκε ως σημείο στρατηγικής σημασίας. Από εδώ περνούσε η Εγνατία Οδός και για στρατιωτικο-οικονομικούς λόγους η πόλη οχυρώθηκε με τείχος, κτισμένο με λίθους και ισχυρά κεραμοκονία. Είχε συνολικά δεκαέξι πύργους, από τους οποίους οι δώδεκα ήταν ορθογωνικοί και οι τέσσερις κυκλικοί στις γωνίες του. Το ύψος του έφτανε στα 9,60μ. Είχε δυο κύριες εισόδους στην ΝΔ και την ΝΑ πλευρά, ενώ υπήρχαν και δυο μικρότερες. Με την πάροδο των αιώνων και την καταστροφή των γειτονικών οικισμών, χάρη στην προστασία που πρόσφερε, έγινε πόλος έλξης για τους πληθυσμούς της περιοχής. Το τείχος έμεινε ανέπαφο ως το 1363. Οι τούρκοι, κατά την διάρκεια των εισβολών τους, κατέστρεψαν ένα μέρος του κάστρου και έχτισαν με τις πέτρες του τζαμιά. Το καταστροφικό έργο συνέχισαν οι Βούλγαροι, οι οποίοι το 1910 κατεδάφισαν τους πύργους και ένα μεγάλο μέρος του τείχους που είχε απομείνει. Σήμερα παραμένει ένα σημαντικό μνημείο, θύμηση του ένδοξου παρελθόντος της πόλης με τον Δήμο και την Περιφέρεια να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του”.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους ανθρώπους της ΑΕ Κομοτηνής και ιδιαίτερα στον ιθύνοντα νου του τμήματος επικοινωνίας, Βασίλη Στοάκη. Με δεδομένο πως η ομάδα θα αγωνίζεται στην Volley League, με τέτοιες ενέργειες είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν τον πανελλήνιο σεβασμό, παρουσιάζοντας όμορφες ιδέες τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και μέσω διαδικτύου.