«Το άλμπουμ της ζωής μου»: O Νίκος Τρίχας αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου 

Σύμφωνα με στατιστικά αλλά και τον αείμνηστο Γιόχαν Κρόιφ ένας ποδοσφαιριστής έχει κατά μέσο όρο σ’ έναν αγώνα 3 λεπτά στη κατοχή του τη μπάλα αλλά σημασία έχει τι κάνει τα υπόλοιπα 87 λεπτά. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που πολλές φορές έχει δώσει αξία σε πάρα πολλά 87 λεπτά είναι και ο Νίκος Τρίχας. 

Γέννημα θρέμμα Κομοτηναίος ο Νίκος Τρίχας ξεκίνησε τη καριέρα του από σχολή ταλέντων, όπως έχει αποδειχθεί, του Παναγιώτη Γκουτσίδη και ήταν συμπαίκτης με τον Πέτρο Μάνταλο. Στη συνέχεια ενσωματώθηκε στις υποδομές της Ξάνθης και μαζί με τον Βασίλη Τοροσίδη μοιράστηκαν αρκετές ώρες στο γρασίδι. Ακολούθησε η επιστροφή στα πάτρια εδάφη και τον Πανθρακικό που ανεβαίνει από τη Δ’ Εθνική στη Γ’  και η ενσωμάτωση στην ομάδα των Στοϊνοβιτς και Μπαχαρίδη που προετοίμαζαν την ομάδα για το όνειρο.

Η συνέχεια θα τον βρει στην Ελπίδα Σαπών όπου ξεκίνησε και το τρελό σερί των κυπέλλων που έχει κατακτήσει ο Νίκος Τρίχας γενικότερα καθώς έχει συμμετάσχει σε  10 τελικούς και έχει κατακτήσει τα 9 τρόπαια και κατόπιν στον ΠΑΟΚ Κοσμίου  Κάνει ένα διάλειμμα από το Ροδοπίτικο ποδόσφαιρο μετά από καιρό και πηγαίνει στον Έβρο Σουφλίου. Από κει και πέρα όλα είναι ιστορία μέχρι σήμερα. Το come back του στη Κομοτηνή και τη Δόξα Προσκυνητών, το χωριό της καταγωγής του, είναι και αυτό που σφραγίζει τη καριέρα του όπως ακριβώς θα ήθελε: με διακρίσεις, κύπελλα αλλά πάνω απ’ όλα με πολλούς φίλους που έγιναν οικογένεια.

Στα 34 του χρόνια λοιπόν ο Νίκος Τρίχας αποφασίζει να λύσει τα πολύ σφιχτά δεμένα παπούτσια και να τα κρεμάσει αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη στο ποδόσφαιρο του Νομού αλλά και γενικότερα της Θράκης. Με τον φιλανθρωπικό αγώνα της Κυριακής στις 10 Ιουνίου στο ΔΑΚ Κομοτηνής, έχοντας δίπλα όλους τους συνοδοιπόρους του σ’ αυτό το ταξίδι όπως τον Βασίλη Τοροσίδη, το Πέτρο Μάνταλο, τον Δήμο Μπαξεβανίδη και τόσους άλλους αποχαιρετά τη αγωνιστική του καριέρα με το καλύτερο τρόπο.

Του ζητήσαμε , με αφορμή αυτό το γεγονός, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του. O Νίκος Τρίχας ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Νίκο Τρίχα μέσα από τα μάτια του… Νίκου Τρίχα!