Έκλεισαν οι συμμετοχές για τα 21 και τα 5χλμ του Komorun! Ανοίγουν και άλλες θέσεις το πρωί του αγώνα…

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την διεξαγωγή του φετινού Komorun την προσεχή Κυριακή 20 Μαΐου, που θα έχει αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στις 9:30 για τρίτη φορά θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος Δρόμος των 21.000 μέτρων, ενώ την ίδια ημέρα στις 17:30 το απόγευμα θα διεξαχθεί και ο αγώνας μαζικής συμμετοχής των 5.000 μέτρων και των 500 μέτρων για μαθητές δημοτικού.

Ήδη έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 230 συμμετοχών στα 21χλμ και των 500 στα 5χλμ, θα ανοίξουν όμως και επιτόπιες εγγραφές λίγη ώρα πριν την έναρξη των αγώνων για επιπλέον 20 δρομείς στα 21χλμ (κόστος 15 ευρώ) και επιπλέον 200-500 συμμετέχοντες στα 5χλμ (κόστος 5 ευρώ), ενώ ο δρόμος των 500 μέτρων παραμένει ανοιχτός και δωρεάν για όλους τους μαθητές δημοτικού.

Το Komorun συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κομοτηνής μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. και ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ηρόδικος.

Το δρομικό γεγονός εντάσσεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ. Οι διαδρομές του Komorun είναι ανοικτές και φιλικές σε όλους όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος ανεξαρτήτου ηλικίας και όλες σχεδιασμένες ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν ΑμεΑ.

Ο ημιμαραθώνιος έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Ειρήνης και περιλαμβάνει μία διαδρομή πέριξ της Κομοτηνής. Έχει ως όριο στις τρεισήμισι ώρες και όποιος δεν τερματίσει μέχρι τότε, αν αποφασίσει να ολοκληρώσει τη διαδρομή, αυτό θα συμβεί με δική του ευθύνη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν κάθε δυόμιση χιλιόμετρα σταθμοί ανεφοδιασμού.

Ο αγώνας 5χλμ ξεκινάει από το ΤΕΦΑΑ στην πανεπιστημιούπολη και τερματίζει στην πλατεία Ειρήνης με μέγιστο χρονικό όριο τη μιάμιση ώρα. Δωρεάν λεωφορεία Αστικών ΚΤΕΛ θα ξεκινούν από το σπαθί Κομοτηνής στις 16:30 της Κυριακής με προορισμό την γραμμή της έναρξης.

Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί και ο μικρός αγώνας για τα παιδιά του δημοτικού, στον οποίο θα συμμετάσχουν και άτομα με αναπηρία που δεν θέλουν να τρέξουν στους άλλους δύο αγώνες, Η αφετηρία θα είναι στην Τράπεζα Πειραιώς στη Δημοτική Αγορά.

Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν ένα μπλουζάκι Komorun, μετάλλιο συμμετοχής και αθλητικό νούμερο. Όσοι δήλωσαν στα 21χλμ μπορούν να τρέξουν και στα 5χλμ δωρεάν, αρκεί όμως να κάνουν και τη δεύτερη εγγραφή.

Κομβική είναι η συνεισφορά 100 εθελοντών φοιτητών, ενώ όπως επισήμανε στην εφημερίδα Χρόνος και ο Κώστας Αστραπελλος εκ έρους της ΣΕΦΑΑ,υπάρχει  καλή συνεργασία με τον στρατό (στην παροχή σκηνών, ιατρείο, τραπεζιών κλπ), με τους εθελοντές Σαμαρείτες, την Τροχαία Κομοτηνής και τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Κομοτηνής.