Ποδηλατοβόλτα την Κυριακή από τον Ρήσο Ορεστιάδας για τους δύο αιχμάλωτους στρατιωτικούς αλλά και… αποχή από την Αδριανούπολη

 

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος “Ρήσος” για να τιμήσει την Ημέρα της Ευρώπης, όπως και κάθε χρόνο θα διοργανώσει ποδηλατοβόλτα με προορισμό τις Καστανιές Έβρου, χωρίς όμως να περάσει την  Αδριανούπολη με σκοπό να παραστεί στις εκδηλώσεις της γειτονικής χώρας.

Οι Ορεστιαδότες ποδηλάτες φτάνοντας στα σύνορα θα υψώσουν ξανά πανό συμπαράστασης για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται τον Δημήτρη Κουκλατζή και τον Άγγελο Μητρετώδη.

Η ποδηλατοβόλτα θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις 10:30 π.μ. Όσοι ακολουθήσουν αυτήν την διαδρομή θα πρέπει να έχουν μαζί τους κράνοι,  φωσφορούχα γιλέκα και φώτα απαραίτητα.

Η Τριεθνής Ποδηλατική Συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας στα πλαίσια της εορτής για την Ημέρα της Ευρώπης (13 Μαΐου) που σηματοδοτεί την ειρήνη, την φιλία, τον πολιτισμό και τον αλληλοσεβασμό των λαών, ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, γιατί  Ευρώπη είναι οι άνθρωποι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η οικοδέσποινα χώρα θα είναι η Τουρκία και συγκεκριμένα η πόλη της Αδριανούπολη. Ωστόσο φέτος ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειές τους ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας “Ρήσος” δεν θα συμμετέχει!

Όπως αναφέρει σχετιή ανακοίνωση, θα βροντοφωνάξει για την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό του Δημήτρη Κουκλατζή και του Άγγελου Μητρετώδη. «Η Σκέψη μας είναι μαζί τους . Εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν. Δεν παύουν όμως να μην μας επηρεάζουν τέτοια γεγονότα».

Ο Ρήσος προσθέτει: «Σεβόμαστε το εθνικό δίκαιο όλων των χωρών, γιατί προπάντων είναι ανθρώπινο φαινόμενο. Λόγω της συχνότητας όμως τέτοιων καταστάσεων στην περιοχή μας, και της άμεση επίλυση τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από συνεννόηση των δυο πλευρών, μέσα στα πλαίσια της ειρηνικής και αρμονικής συμβίωσης που έχουμε καταφέρει τα τόσα χρόνια εδώ, επιθυμούμε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε τα παιδιά να είναι όσο πιο σύντομα κοντά στις οικογένειες τους. Δεν μπορεί δυο Ευρωπαίοι πολίτες να είναι κρατούμενοι σε μία από τις διοργανώτριες χώρες».