Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε με γερανό και κυματίζει από το πρωί στην Αλεξανδρούπολη

 

Από σήμερα το πρωί, κυματίζει στην Αλεξανδρούπολη η μεγαλύτερη ελληνική σημαία με επιφάνεια 600 τ.μ, στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018».

Υψώθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη, ενώ για την έπαρση της «επιστρατεύθηκε» ειδικός γερανός, αλλά και η βοήθεια του στρατού και των προσκόπων της πόλης. Ήταν μια συγκινητική στιγμή, αν και θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη σημαία δεν είναι η πρώτη φορά που κυματίζει στον ακριτικό Έβρο.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Διδυμοτείχου από το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου επί δημαρχίας Βαγγέλη Παπατσαρούχα και κυμάτιζε στο κάστρο της πόλης το 1998, ενώ τον Οκτώβριο του 2012 μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε εκεί η έπαρσή της.

Η τεράστια  γαλανόλευκη σημαία διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, έχει καταγραφεί και  στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους και οι δωρητές την παραχώρησαν στον Δήμο Διδυμοτείχου το 1998 με αφορμή και τότε τον εορτασμό των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης.

 width=

 

Πηγή:  http://www.evros-news.gr/