Από τα χέρια του αντιπροέδρου της Ξάνθης στα χέρια του Πέτρου Μάνταλου η απονομή του τίτλου στην ΑΕΚ

 

Και τυπικά πρωταθλήτρια Ελλάδος για τη σεζόν αναδείχθηκε η ΑΕΚ που νίκησε για την τελευταία αγωνιστική με 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και έκανε τη φιέστα στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης, με τον Κομοτηναίο Πέτρο Μάνταλο ως αρχηγός της Ένωσης να είναι αυτός που σήκωσε την κούπα.

Βέβαια, το Θρακιώτικο στοιχείο στην φιέστα της ΑΕΚ, δεν είναι μονάχα το γεγονός πως τη κούπα και το λαό του δικέφαλου σήκωσε στα ουράνια ο Κομοτηναίος πρώην παίκτης της Ξάνθης, και νυν «καπιτάνο» της Ένωσης Πέτρος Μάνταλος, αλλά και πως τη κούπα σε αυτόν παρέδωσε, ένας άλλος «Θρακιώτης».

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Super League, και αντιπρόεδρο τα τελευταία χρόνια του ΑΟΞ, Γιώργο Στράτο που όπως αναμενόταν ήταν αυτός που παρέδωσε την κούπα του πρωταθλητή της φετινής σεζόν (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία), στον αρχηγό της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο.

Ακολούθησε ντελίριο ενθουσιασμού με τους φίλους της Ένωσης, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν από την Θράκη, να μπαίνουν στο γήπεδο, αν κόβουν δίχτυα, να αποθεώνουν τους παίκτες. Και πλέον η φιέστα καλά κρατεί με ένα ανοιχτό πούλμαν να έχει ξεκινήσει από τη Ριζούπολη και να κατευθύνεται στη Νέα Φιλαδέλφια, εκεί όπου το πάρτυ θα συνεχιστεί μέχει το πρωί.