Β’ Εθνική: Μεγάλη νίκη επί του Αγρινίου για τα παλικάρια της Ασπίδας Ξάνθης που παλεύουν μόνοι εναντίων όλων!

 

Μια πολύ σπουδαία νίκη που την κρατά ζωντανη στην μάχη της παραμονής παρά τα … περίεργα αποτελέσματα πήρε η Ασπίδα Ξάνθης στον Ευμοιρο για την 27η αγωνιστική επί του αδιάφορου αλλά και πολύ παθιασμένου περιέργως Αγρινίου με 52-51 και πλεον ολα θα κριθουν στις τελευταίες 3 αγωνιστικές της Β’ Εθνικής.

Βέβαια την νικη σκιασε ένα ακόμα περίεργο αποτέλεσμα της Χαλκηδόνας που το τελευταίο διαστημα έγινε ΤΣΣΚΑ Μόσχας κερδίζοντας και στην γειτονική Γεφυρα με 72-76 αποτέλεσμα που συνεφερε και τις δυο ομαδες αφου οι γηπεδουχοι κρατησαν το +5 του πρωτου αγωνα.

Πλεον η Ασπίδα βρισκεται μια νικη κατω από την Χαλκηδόνα εχοντας να δωσει ενα αγώνα περισσότερο συν το πλεονέκτημα ισοβαθμίας ωστόσο  όπως φαινεται έχει να παλέψει εκτός του αγωνιστικού και με διάφορες συμμαχίες.

Στα του αγωνα η ομαδα της Ξανθης που αγωνιστηκε από το 3′ χωρίς τον καλύτερο της σκορερ τον Γκελιο που τραυματιστηκε, παλεψε ηρωικα, και εχοντας πολύ καλούς τους Αμούτζια (13π.) και Παπαδάκη, Κουτσογιάννη (11π.) γυρισε το 24-34 του ημιχρόνου, μείωσε 42-44 στο 30′ και στο τελευταιο δεκαλεπτο έπεφταν κορμιά με τους παίκτες του Αγρινίου αλλα και το τεχνικό επιτελείο της να είναι παθιασμενοι σα να εδιναν τελικο, αν και η ομαδα από την Αιτωλοακαρνανια με την εκπληκτική τηςπορεία στο δευτερο γύρου ανέβηκε στην μεση της βαθμολογίας. Στο 35′ το σκορ ήταν 47-49 με την Ασπίδα να δεχεται μόλις 2 πόντους μεχρι το φιναλε και να παίρνει την νικη ανασα με 52-51.

Πλεον πολύ σημαντικες είναι οι δυο επόμενες αγωνιστικές με την Ασπιδα να ταξιδευει στην Θεσσαλονικη και στο Ανατόλια και μετα να υποδεχεται τα Πεύκα, ενω η Χαλκηδόνα υποδεχεται τον πρωτοπόρο Χαρίλαο Τρικουπη πριν κανει το ρεπό της.

Δεκαλεπτα: 13-10, 24-34 (ημίχρονο), 42-44, 52-51 (τελικό αποτελεσμα)

Διαιτητές: Σιταρίδης–Λουλουδιάδης
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Αμούτζιας 13 (2), Παπαδάκης 11, Γρούδος 5 (1), Τσιώγκας 3, Στεφανίδης, Κλωνάρας 5, Άνθης, Κουτσογιάννης 11, Γκέλιος 1, Απιδόπουλος, Σαββίδης 3 (1), Μασμανίδης.

ΑΓΡΙΝΙΟ (Διαμαντάκος): Τασόπουλος 8 (2), Μπερερής 12, Κυριλής Θ., Μουρατίδης 6 (1), Γκρέκας 2, Κυριλής Δ. 2, Τάσσος 3, Κασαμπαλής 2, Μήτσου 16 (5), Ρέντζιος, Τάγκας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ