Επιστρέφει η Εθνική Ανδρών στη Θράκη μετά από 16 χρόνια! Μεγάλο φιλικό παραμονές του Μουντιάλ με ομάδα που θα βρεθεί στη Ρωσία!!!

 

Μετά από 16 χρόνια η Εθνική Ανδρών επιστρέφει (επιτέλους) στην Θράκη! Το επόμενο εν Ελλάδι φιλικό της παιχνίδι θα διεξαχθεί στα Πηγάδια της Ξάνθης και μάλιστα θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, παραμονές του Μουντιάλ με ομάδα που θα λάβει μέρος στην μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για το Ιράν του Κάρλος Κεϊρόζ και των Μασούντ, Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί. Οπως επιβεβαίωσε στο ThrakiSportS ανώτερη πηγή της ΕΠΟ αλλά και πηγή της ΕΠΣ Ξάνθης, οι Ιρανοί απάντησαν θετικά στην πρόσκληση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και θα έρθουν στην Ελλάδα για ένα από τα τελευταία τους τεστ πριν τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο προγραμματίζεται για τις 2 Ιουνίου.

Ο αγώνας αρχικά είχε οριστεί για την Αθήνα αλλά δεδομένου ότι ο κόσμος δεν αγκαλιάζει τις προσπάθειες της Εθνικής στην πρωτεύουσα, υπήρξε η σκέψη να γίνει επαρχία. Κάπου εκεί έπιασαν φαίνεται τόπο οι διαχρονικές διαμαρτυρίες και του ThrakiSportS και των φιλάθλων της περιοχής και έτσι αντί να διεξαχθεί πχ στην Κρήτη, που αποτέλεσε μια αρχική σκέψη, όλα δείχνουν ότι απομένουν τυπικές λεπτομέρειες για να φιλοξενηθεί στην Ξάνθη.

Είναι προφανές ότι ρόλο στην επιλογή της Ξάνθης έπαιξε και η τεράστια ικανοποίηση που υπάρχει στην ΕΠΟ από την θρακιώτικη φιλοξενία της Εθνικής Ελπίδων πριν δυο μήνες, όπως επισημαίνει σχετικά και η ιστοσελίδα SportsAddict που μετέδωσε αρχικά την πληροφορία την οποία μεταφέρει και η έντυπη έκδοση της εφημερίδας Ξάνθη Sport. Επιπλέον όμως, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι το γήπεδο των Πηγαδίων και συνολικά οι εγκαταστάσεις έχουν δημιουργηθεί και με χρήματα της ΕΠΟ, ενώ υπάρχει όρος που αναφέρει ότι σε αυτές μπορούν να φιλοξενούνται οι Εθνικές Ομάδες με απώτερο στόχο να αποτελέσουν ενδεχομένως και το μόνιμο σπίτι της Εθνικής.

Ο ερχομός της Ελλάδας στην Θράκη επιτυγχάνεται για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, αφού Εθνική Ανδρών δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στην περιοχή μας από το 2004 που αναδειχθήκαμε πρωταθλητές Ευρώπης. Η τελευταία φορά που είχε έρθει η Εθνική Ανδρών στην Θράκη ήταν τον Μάιο του 2002, όταν και είχε φιλοξενηθεί στο Φώτης Κοσμάς της Αλεξανδρούπολης φιλικό παιχνίδι με την Ρουμανία (αποτέλεσμα νίκη με 3-2 για την ελληνική ομάδα).

Στην Ξάνθη η Εθνική Ανδρών έχει να αγωνιστεί από τον Νοέμβριο του 2000 και το φιλικό με την Γιουγκοσλαβία (λευκή ισοπαλία). Φυσικά εκείνο το ματς είχε διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΟΞ, αφού τα Πηγάδια δεν υπήρχαν τότε. Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών που θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη, όπου θα βρεθεί για προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας περίπου μία εβδομάδα  πριν τον αγώνα.

Θα αποτελέσει επίσης την μεγάλη επιστροφή του ξανθιώτη Βασίλη Τοροσίδη για επίσημο αγώνα στην Ξάνθη και μάλιστα φορώντας την φανέλα της Εθνικής Ομάδας ως αρχηγός, ενώ υπενθυμίζεται ότι ένας ακόμα Ξανθιώτης είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής, ο γιατρός Γιώργος Γκοδόλιας. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι όλοι με τον τρόπο τους έχουν βάλει το χεράκι τους για αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη συνολικά για το θρακιώτικο ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ελλάδος έχει προγραμματισμένο πριν το παιχνίδι με το Ιράν άλλο ένα φιλικό με την Σαουδική Αραβία στις 15 Μαΐου, το οποίο ωστόσο θα φιλοξενηθεί στην Σεβίλλη της Ισπανίας. Το ματς με το Ιράν θα αποτελέσει για τους Πέρσες πρόβα τζενεράλε ενόψει του Μουντιάλ, στο οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι θα αντιμετωπίσουν στις 15 Ιουνίου το Μαρόκο, στις 20 του μήνα την Ισπανία και στις 26/6 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία.

Και οι δύο πηγές που μίλησαν στο ThrakiSportS αν και επιβεβαίωσαν την πληροφορία άφησαν πάντως ανοιχτό ένα μικρό ενδεχόμενο ανατροπής, καθώς απομένουν μεν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες αλλά απομένουν και εγκρίσεις που έχουν να κάνουν με θέματα ασφαλείας, καθώς το Ιράν είναι μια χώρα που προκαλεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον, εμπλέκεται έντονα στις εμπόλεμες συρράξεις σε Συρία και Υεμένη και τελεί σε καθεστώς ελέγχου από την διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Για αυτό και τίποτα δεν μπορεί ακόμα να ανακοινωθεί επίσημα.