Α1 Ανδρών: Νίκησε στο μπαράζ της Κυριακής και παρέμεινε για ακόμα μια χρονιά στα μεγάλα σαλόνια η Φιλία Ορεστιάδας

 

Μπορεί να τα χρειάστηκε λίγο και να χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι της διαδικασίας των μπαράζ αλλά εκεί η Φιλία Ορεστιάδας ήταν εκπληκτική και κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της και τη νέα σεζόν στα μεγάλα σαλόνια κερδίζοντας την Πεύκη, που υποβιβάστηκε.

Το Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν στην αίθουσα Stiga του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι αγώνες μπαράζ ανάμεσα στις δυο επιλαχούσες για υποβιβασμό ομάδες της Α1 και τις δυο επιλαχούσες για άνοδο της Α2 Ανδρών, με στόχο δυο θέσεις στην επόμενη Α1 Ανδρών.

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας το Α.Σ. Ίφιτος ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την άνοδο. Η ομάδα της Πάτρας έδωσε συνέχεια στον πολύ καλό επίλογό της στην Α2 και το Σαββατοκύριακο πρώτευσε χωρίς ήττα στα μπαράζ των δύο μεγάλων κατηγοριών.

Από την πλευρά του, ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας, πήρε τη 2η θέση κι έστω και με άγχος εξασφάλισε για μία ακόμα χρόνια την παρουσία του στην Α1. Αντιθέτως, από την κορυφαία κατηγορία υποβιβάζεται ύστερα από πολλά χρόνια ο Α.Ο. Πεύκης. Ε

Τα έξτρα ματς για Α1 και Α2 των ανδρών είχαν ζωηρό ενδιαφέρον, καθώς φάνηκε από την αρχή ότι οι δύο από τις τρεις ομάδες θα κυνηγούσαν γερά τις δύο προνομιούχες θέσεις. Ο Ίφιτος πέτυχε τον σκοπό του το Σάββατο με δύο οριακές νίκες.

Αρχικά έκαμψε τον Α.Ο. Πεύκης με 4-3. Λίγο αργότερα όμως οι Αχαιοί νίκησαν με το ίδιο σκορ και την άλλη ομάδα που προερχόταν από την Α1, τη Φιλία Ορεστιάδας. Μέχρι το διπλό τα επί μέρους ματς δεν έκρυβαν σασπένς, αλλά το φινάλε ήταν συναρπαστικό.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Φιλία Ορεστιάδας-Ίφιτος Πατρών 3-4:

Γιώργος Κανάσης-Δημήτρης Μακρής 3-0 (11-4, 11-5, 13-11)

Στέφανος Μανουσώφ-Μάριος Γιάνγκου 0-3 (6-11, 8-11, 6-11)

Ανέστης Καριοφυλλίδης-Μανώλης Σγουρομάλλης 0-3 (9-11, 8-11, 5-11)

Κανάσης-Γιάνγκου 0-3 (5-11, 6-11, 5-11)

Καριοφυλλίδης-Μακρής 3-1 (11-4, 7-11, 13-11, 11-3)

Μανουσώφ-Σγουρομάλλης 3-0 (11-4, 11-2, 11-6)

Καριοφυλλίδης/Μανουσώφ-Γιάνγκου/Σγουρομάλλης 2-3 (11-8, 5-11, 11-8, 4-11, 8-11)

Την Κυριακή ο Ίφιτος επιβλήθηκε της Αθηνάς Μαγκουφάνας με 4-1 κι έφτασε στην άνοδο με το απόλυτο των νικών.

Η Φιλία ξεπέρασε εύκολα στην αρχή το μεσημέρι του Σαββάτου την Αθηνά Μαγκουφάνας με 4-0 κι όταν αργότερα έχασε από τον Ίφιτο, απέκτησε καθοριστική σημασία για τη 2η θέση η κυριακάτικη αναμέτρησή της με την Πεύκη.

Οι Θρακιώτες σε αυτό το μπαράζ παραμονής ήταν σαφώς ανώτεροι και υλοποίησαν τον στόχο τους με το ευρύ 4-0. Ο Α.Ο. Πεύκης μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ κι από τη στιγμή που δεν το κατάφερε η κατάσταση δυσκόλεψε αφάνταστα για αυτόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη της Φιλίας Ορεστιάδας αποκτά μεγαλύτερη αξία, καθώς η αντίπαλος ομάδα της Πεύκης παρέταξε και τον πρώην δευτεραθλητή Ελλάδας Ελπίδων Γιώργο Νταλιάνη, που όμως δεν είναι τόσο ενεργός πλέον.

Αρχικά ο Μανουσώφ νίκησε με 3-2 σετ τον Γιάννη Παπαδάκη. Στη συνέχεια ο Κανάσης επιβλήθηκε με 3-0 του Νταλιάνη και με 3-0 του Παπαδάκη και ο Καριοφυλλίδης του Γιώργου Παντερή επίσης με 3-0 σετ.

Ετσι η Φιλία Ορεστιάδας αναδείχθηκε δεύτερη και παραμένει στην Α1 Ανδρών και τη νέα σεζόν. Από την πλευρά της η  Πεύκη πήρε τελικά την 3η θέση στη διαδικασία καθώς στο άλλο ματς κατέβαλλε την συντοπίτισσά της Αθηνά Μαγκουφάνας με 4-1. Ωστόσο και οι δυο ομάδες θα παίζουν του χρόνου στην Α2 Ανδρών.

Η παραμονή της Φιλίας Ορεστιάδας είναι πάρα πολύ σημαντική για τον τοπικό αθλητισμό, καθώς ειδικά φέτος έδωσε την ευκαιρία στην Ορεστιάδα να φιλοξενήσει και αγώνες της Α1 Ανδρών στο «Νίκος Σαμαράς», κάτι που αναμένεται να συμβεί και την επόμενη σεζόν.