Υπό την προεδρία Γαβριηλίδη η σύσκεψη ΕΠΟ, ΕΛ.ΑΣ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που άφησε με παράπονα και τις δύο ομάδες

 

Υπό την προεδρία του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη, που έχει την ιδιότητα και του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου και καλείται να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στην ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Από πλευράς ΠΑΟΚ βρέθηκε ο Μάκης Γκαγκάτσης όπως και ο Κώστας Φωτιάδης, νομικός σύμβουλος και εξ απορρήτων του Ιβάν Σαββίδη. Από την ΑΕΚ παραβρέθηκε αντιπροσωπία με επικεφαλής τον διευθύνοντα συμβουλο Μηνά Λυσάνδρου. Επίσης παραβρέθηκαν οι υπεύθυνοι ασφαλείας των δυο ομάδων.

Πέντε αξιωματικοί της αστυνομίας έλαβαν επίσης μέρος στην σύσκεψη με επικεφαλής έναν ταξίαρχο, ενώ υπήρχε και εκπρόσωπος του ΟΑΚΑ που δεδομένα, οριστικά και αμετάκλητα θα φιλοξενήσει στις 12 Μαΐου τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Το κρύο ντουζ όλοι και κυρίως οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων το δέχθηκαν όταν η Αστυνομία είπε ότι μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα αν στο 70.000 θέσεων γήπεδο παραβρεθούν μόνο 13.000 οπαδοί από κάθε πλευρά.

Δηλάδή το γήπεδο θα είναι μόνο κατά το ένα τρίτο γεμάτο και τα δυο τρίτα θα είναι νεκρή ζώνη. Η συγκεκριμένη πρόταση βρήκε αντίθετες και τις δύο ομάδες οι οποίες ζήτησαν να πάρουν περισσότερα για να καλύψουν τις ανάγκες των οπαδών τους.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ ζήτησε εκ νέου αλλαγή έδρας, όμως FIFA και UEFA είναι ανένδοτες στο ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο. Νωρίτερα ο Μάνος Γαβριηλίδης είχε δηλώσει σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης: «Από τη στιγμή που δεν έγινε η σύσκεψη δεν θα ήθελα να ρισκάρω. Πιστεύω ότι θα είναι ικανοποιητικός ο αριθμός, αλλά δεν μπορώ να πω νούμερα. Από κάποιες πληροφορίες που έχω οι UEFA/FIFA και ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι υπέρ της άποψης να γίνει ένας κανονικός τελικός, να έχει πολύ κόσμο. Πρέπει, όμως, να υπάρχει και μια ζώνη ασφαλείας και αυτή θα λιγοστέψει πολύ τον αριθμό από τις 70 χιλιάδες που είναι η χωρητικότητα του ΟΑΚΑ. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε περίπου στον αριθμό που ήμασταν στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ το 2014».

Για το αν η όποια πρόταση της αστυνομίας επιδέχεται διαπραγμάτευσης, είχε απαντήσει πριν την έναρξη της σύσκεψης στην οποία προήδρευσε: «Τώρα που θα είμαστε εκεί θα δούμε. Ως ΕΠΟ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να έχουμε ικανοποιητικό αριθμό εισιτηρίων. Αν, όμως, η αστυνομία πει ότι αυτός είναι ο αριθμός ποιος μπορεί να πάρει την ευθύνη για παραπάνω εισιτήρια;». Κάπως έτσι, από την σύσκεψη βγήκαν όλοι δυσαρεστημένοι…