ΕΠΣ Ξάνθης: Η μάχη της παραμονης για πέντε ομάδες τρεις «στροφές» πριν το φινάλε

 

 

Μπορεί η μάχη της  κορυφής να έχει ξεκαθαρίσει σχεδόν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, με την Ασπίδα να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, το ενδιαφέρον ωστόσο είναι μεγάλο στις τελευταίες θέσεις, όπου πέντε ομάδες «γκαζώνουν» και τα δίνουν όλα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Β’ Κατηγορία.

Συγκεκριμένα οι πέντε ομάδες είναι ο ΑΟ Κεντητής, ο Άτλας Σελίνου, η ΑΕ Ξάνθης, ο Νέστος Κύρνου και ο Ερμής Μάνδρας και όλες παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό και να ακολουθήσουν τον Παύλο Μελά Κουτσού στη Β’ Κατηγορία, παραμένοντας ουσιαστικά στα «σαλόνια» της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης.

Σε δυσκολότερη θέση βρίσκεται ο ΑΟ Κεντητής, αφού βρίσκεται στο -5 από Μάνδρα και Κύρνο και στο -6 από ΑΕ Ξάνθης και Σέλινο, ωστοσο έχοντας ένα σίγουρο τρίποντο με το Κουτσό που έχει αποσυρθεί, μέσα στα τρία τελευταία ματς της σεζόν, για να είναι σίγουρη θέλει ένα μικρο θαύμα. Συγκριμένα πρέπει να μη νικήσει σχεδόν κανένας από τους 4 αντιπάλους της, κάτι που φαινομενικά είναι πολύ δύσκολο, και γίνεται δυσκολότερο αν σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να κάνει και η ίδια νικες με Πετεινο και Κύρνο, ώστε να φτασει τους 29 βαθμούς. Ακόμα όμως και αυτοί ίσως να μην τις είναι αρκετοί και το όριο της παραμονής να ανέβει ακόμα ψηλότερα.

Τελικός είναι το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης ανάμεσα σε ΑΕ Ξάνθης και φαίνεται ότι σε περίπτωση που έχουμε νικητή, αυτός θα εξασφαλίσει σε μεγάλο ποσοστό και την παραμονή του στην κατηγορία τη νέα σεζόν. Ο Νέστος Κύρνου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 12η θέση με 25 βαθμούς, θέλει άλλους 4 βαθμούς τουλάχιστον, και έχει θεωρητικά το πιο βατό πρόγραμμα από όλους, αφού πρέπει να αντιμετωπίσει δύο ισοδύναμες ομάδες που επίσης παλεύουν για την παραμονή (ΑΕΞ και Κεντητή) και τον Αστέρα Μαγικού που αν και έκανε επληκτική πορεία φέτος, δείχνει να έχει χαλαρώσει το τελευταίο διάστημα.

Από την άλλη, όσο χαλαρές και να είναι αντίπαλες οι άλλες ομάδες, όταν μιλάμε για ιστορικές ομάδες του Νομού, ο Άτλας Σελίνου φαίνεται πως δε θα έχει δύσκολο έργο, αφού έχει να αντιμετωπίσει τους δυνατούς Εχίνο, Ζυγό και Θαλασσιά και παρ’όλο που έχει 26 βαθμούς και είναι 9ος, δεν μπορεί ακόμα να χαλαρώσει, αφού βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τους υπόλοιπους και θέλει τουλάχιστον άλλη μια νίκη για να ξεμπερδέψει.

Στα δύσκολα, όμως είναι και ο Ερμής Μάνδρας, που όχι μόνο λόγω αντιπάλων, αλλά και λόγω του γεγονότος πως στα τελευταία 3 παιχνίδια, τα δύο είναι εκτός έδρας, πρέπει να συνεχίσει την ανοδική πορεία που έχει μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας του και αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία να πάρει τουλάχιστον ένα τρίποντο από τα δύο εκτός έδρας μας και να ψάξει άλλον ένα πόντο στα άλλα δύο παιχνίδια.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή:

9. Άτλας Σελίνου (26 βαθμοί) : Εχίνος Σπορ (εντος), Αναγέννηση Θαλασσιάς (εκτος), Ηρακλής Ζυγού (εντος)
10. ΑΕ Ξάνθης (26 βαθμοί): Νέστος Κύρνου (εντός), Απόλλων Ξάνθης (εκτός), Ασπίδα Ξάνθης (εκτός)
11. Ερμής Μάνδρας (25 βαθμοί): Απόλλων Ξάνθης (εκτός), Ασπίδα Ξάνθης (εντός), Βιστωνίδα (εκτός)
12. Νέστος Κύρνου (25 βαθμοί): ΑΕ Ξάνθης (εκτος), Αστέρας Μαγικού (εντος), Κεντητή (εκτος)
—————————-
13. Κεντητή (20 βαθμοί): Άρης Πετεινού (εντος), Π. Μελάς Κουτσού (3-0 α.α), Νέστος Κύρνου (εντος)