Κύπελλο Ερασιτεχνών: Σημαντική εμπειρία για την Θράκη Φερών ο αγώνας του “Ανθή Καραγιάννη” πάρα τον αποκλεισμό από την ιστορική Καβάλα

 

Σύντομο αποδείχθηκε το πρωτο ταξίδι της κυπελλούχου της ΕΠΣ Έβρου στο Κύπελλο Ερασιτεχνών αφού η Θράκη Φερών ηττήθηκε με 2-0 από την δυνατή Καβαλα που πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι που ήταν και το φαβορί στο “Ανθη Καραγιάννη” είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πέρασαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας όπου θα παίξουν εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου , που νικησε τον Άρη Αβάτου.

Ο ΑΟΚ σύμφωνα με την “Πρωινή” (από όπου και οι φωτογραφίες παρακάτω), απείλησε στο 5′ από κοντά με τον Χατζηκυριάκου μετα από παράλληλη σέντρα του Λυμπεράκη, ωστόσο στο 19′ με σουτ ο Ντουρτμές από τα πλάγια θα ανοίξει το σκορ νικώντας τον Τογγουλίδη.Στο 24′ οι Φερες έφτασαν κοντα στην ισοφαριση αλλα ο Δήμιζας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το μακρινό ψηλοκρεμαστό και έξυπνο σουτ του Μαυρομάτη. Στο 27′  σουτ του Βαλαβανόπουλου έδιωξε σε κόρνερ ο Τογγουλίδης, όπως και στο 40′  το σουτ του Αδαμάκη.

Στο β’ μερος στην πρωτη αξιόλογη φάση των γηπεδούχων στο 52′ από κόρνερ του Θωμαϊδη με πλασέ ο πρωην φορ της Ξάνθης και δευτερος σκόρερ της Γ’ Εθνικής Νικος Βαλαβανόπουλος έκανε το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 80′ από ωραία μπαλιά του Περσίδη, ο Βαλαβανόπουλος σκοράρει με πλασέ αλλά το γκολ ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ, με τελευταία αξιόλογη φάση να είανι αυτή στο 81` όταν το σουτ του Βαλαβανόπουλου αποκρούει και πάλι ο πολύ καλός Τογγουλίδης.

ΚΑΒΑΛΑ (Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Ηλιάδης (75` Μπλιός), Λυμπεράκης, Σέχου, Παυλίδης, Θωμαϊδης (85` Ξόμπλιος), Χατζηκυριάκου (71` Προβατίδης), Κέρθι (63` Περσίδης), Αδαμάκης, Ντουρτμές, Βαλαβανόπουλος.

ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ (Ζησίδης): Τογγουλίδης, Μπόρας, Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάγκιος, Α. Σιδηρόπουλος, Αντωνιάδης (71` Καλούδης), Παγωνίδης (77` Μπακιρτζόπουλος), Πολίδης, Γ. Σιδηρόπουλος (77` Ίνδος), Τσιπλάκης (71` Ιακωβίδης).

 width=

 width=

 width=

 width=