Με εκπληκτικούς τους Μούχλια, Ανδρεόπουλο που πέτυχαν 42 πόντους οι Παίδες πήραν μεγάλο τρίποντο επί της Τουρκίας

 

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφανιση η Εθνική ομάδα των Παίδων πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 18 επί της Τουρκίας με 3-1 σετ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε ψυχωμένο από το δεύτερο σετ και μετά μην αφήνοντας περιθώρια στην ομάδα της Τουρκίας και την έφτασε έτσι στην βαθμολογία (από μία νίκη), αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για παρόμοιες εμφανίσεις στην διάρκεια του τουρνουά της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

Η Εθνική μας ομάδα δεν μπήκε καλά στο κλειστό του Ζλίν, παρουσιάζοντας σημάδια από τον αγώνα με την Τσεχία. Κακή υποδοχή και μόλις ένα μπλοκ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι να πάρουμ το σετ με 19-25.

Στο δεύτερο σετ δύο πράγματα άλλαξαν την όλη εικόνα της Εθνικής. Το πρώτο είναι η είσοδος του Στράτου στον αγώνα, ο οποίος ήταν πολύ καλός (τελείωσε το ματς με 8 πόντους) και το δεύτερο η αντίδραση και η ψυχή που έβγαλαν οι έλληνες διεθνείς.

Οι παίκτες του Στέφανου Νανά σοβαρεύτηκαν, ξεκίνησαν να βγάζουν πολύ καλές άμυνες και με τους Ανδρεόπουλο και Μούχλια (από 21 πόντους ο καθένας), να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους η Ελληνική ομάδα ισοφάρισε τα σετ σε 1-1 (25-22).

Από την στιγμή που η Εθνική μας πήρε το πρώτο της σετ στο τουρνουά, όλα μετά έγιναν πιο εύκολα. Η απόδοσή της ήταν σταθερή και με την ψυχολογία υπέρ της δεν άφησε περιθώρια στους Τούρκους στα δύο επόμενα σετ τα οποία πήρε με 26-24 και 25-17, φτάνοντας έτσι στο τελικό 3-1 και την πρώτη νίκη στην 2η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού.

Τα σετ: 3-1 (19-25, 25-22, 26-24, 25-17) σε 104′. Για την Εθνική οι Εβρίτες ειχαν 21 πόντους ο εκπληκτικός Μούχλιας  (20/43 επ., 1 μπλοκ), ο Μποζίδης 2 (1/3 επ., 1 άσσος), ο Κεσεσίδης 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ),  ενώ φοβερός ήταν και ο Ανδρεόπουλος επίσης με 21 πόντους.