Ξεκίνημα με το αριστερό και ήττα από την Τσεχία στο Ευρωπαϊκό Παίδων για την Εθνική των Μούχλια, Μποζίδη, Κεσεσίδη

 

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 18 η Εθνική μας ομάδα των Παίδων, καθώς ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την οικοδέσποινα Τσεχία με 3-0 σετ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, παρουσιάστηκε αδιακαιολόγητα πολύ αγχωμένο στο γήπεδο του Ζλιν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην πάει τίποτα καλά ιδίως στην άμυνα με την κάκιστη υποδοχή.

Στο πρώτο σετ η Εθνική ομάδα μπήκε καλά και έκανε ένα σερί 3-0, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η οικοδέσποινα Τσεχία με την βοήθεια και του κοινού της, ανέβασε την απόδοσή της κατακτώντας το πρώτο σετ με 25-21 σε 25 λεπτά.

Το δεύτερο σετ ήταν ίσως το πιο κακό που έχει κάνει η Εθνική μας ομάδα σε όλη την μέχρι τώρα πορεία της με την άριστη υποδοχή στο 6% και τους Τσέχους να έχουν 3 άσσους με το σκορ να ολοκληρώνεται 25-17 για τους γηπεδούχους σε 23 λεπτά.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Στέφανου Νανά προσπάθησε να μπει και πάλι στο παιχνίδι, αλλά οι Τσέχοι με την ψυχολογία υπέρ τους και με τέσσερις άσσους και τέσσερα μπλοκ κατάφεραν να πάρουν και το τρίτο σετ με 25-19 σε 23 λεπτά.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-17, 25-19) σε 71′. Μέτριοι οι Εβριτες με τον Μουχλια αν και πωτο σκορερ να εχει μόλις 13 πόντους (12/26 επ., 1 μπλοκ), τον Κεσεσίδη τρεις (2/4 επ., 1 άσσος) και τον πασαδόρο Μποζίζη κανέναν.