Γ’ Εθνική: Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η ΑΕ Κομοτηνής μετά την όγδοη σερί ήττα στην Καλλικράτεια

 

Μια ακόμη ήττα, την όγδοη συνεχόμενη στο δευτερο γύρο, γνωρισε η ΑΕ Κομοτηνής στην Χαλκιδική από την Καλλικράτεια με 85-82 για την 21η αγωνιστική και ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ετσι την ώρα που το τμήμα βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής ανέβαινε στα μεγάλα σαλόνια, το τμήμα μπάσκετ δεν τα κατάφερνε και γνώριζε πικρή ήττα – μαχαιριά στην υπόθεση παραμονή, κάτι που δυστυχώς είχε χαθεί εδώ και καιρό, όπως φαίνεται.

Η ομάδα της Κομοτηνής ξεκίνησε καλά όπως συνηθίζει σε αρκετά παιχνίδια, ωστόσο λόγω της κακής ψυχολογίας και της έλλειψης κινητρου ηττήθηκε και από την αδύνατη ομάδα της Καλλικράτειας που την πλησίασε στον ένα βαθμό στην άτυπη μονομαχία για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης.

Το πρωτο δεκαλεπτο έληξε με πέντε πόντους διαφορά  για τους Θρακιώτες με την δυο ομάδες να πάνε με ισόπαλες στα αποδυτήρια. Με το ξεκίναμε το β’ μέρους ο Κένταυρος ξέφυγε στο σκορ με 68-55 και παρα τις φιλοτιμες προσπάθειες των Σπέντσου (19 πόντοι) και Κυφωνίδη (23 πόντοι) η ΑΕΚ ηττήθηκε για μια ακόμη φορά λόγω του κακού γ’ δεκαλέπτου.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 38-38 (ημίχρονο), 68-55, 85-82 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Βασιλόπουλος-Δέλλας

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Βλόστος): Κιτσούλης, Τσελάνης, Φωτιάδης 19 (2), Γκώνος 5 (1), Χανιωτάκης, Παρασκευάς 8 (1), Ανθυμιάδης, Ρέμπελος, Δέτσικας 22, Δασκαλάκης 10 (1), Ζωγράφος 21.

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Δαφτσής): Καραμαλής 7, Μαγουλάς 8, Δάτσης 10, Κυφωνίδης 23 (1), Φωτακάκης, Σπεντσος 19 (3), Θεοδωρίδης 10, Παπαδόπουλος 5 (1).